Kylling og grøntsager i fad - En ret der passer sig selv

Kylling og grøntsager i fad – En ret der passer sig selv

Kylling og grøntsager i fad er en af de nemmeste hverdagsretter, jeg kan komme i tanke om. Jeg lavede denne ret forleden dag, og den tog mig kun 10 minutter at bikse sammen, og så passede den sig selv den resterende tid. Hvor nemt kan det lige være? Hvis du mangler en opskrift på en nem og lækker kyllingeret, så læser du bare videre lige her.

Nem hverdagsmad

Jeg elsker selv nem hverdagsmad, og hvis jeg ikke behøver at bruge mere end nogle minutter på selve retten, så kan det næsten ikke blive bedre. Jeg lavede ikke noget tilbehør til, eftersom jeg havde smidt en masse grøntsager i selve retten. Du kan snildt servere en lækker salat til, eller måske et lunt brød med smør? Jeg lavede bare en dressing til, som bestod af et par spsk. cremefraiche, salt, peber, citron og sennep. Det fungerede super godt, og der var rigeligt med mad.

Rigtig god fornøjelse, og velbekomme

Kylling og grøntsager i fad

Forb. tid10 min
Tilb. tid50 min
Samlet tid1 t
Ret: Hovedret
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg kylling (enten en hel kylling, du parterer, eller lår/overlår)
  • 150-250 g g kartofler (pr. person)
  • 3 spsk olivenolie
  • 5 stk rødløg
  • 5-10 stk gulerødder
  • 5 kviste timian (efter behov)
  • 20 stk cherrytomater
  • 5-7 fed hvidløg (efter behov)
  • 1/2 citron, saften
  • Salt, peber
  • Evt. dressing, sovs, eller en salat til

Sådan gør du

  • Start med at tænd ovnen på 200 grader, varmeluft
  • Find et stort fad og beklæd det evt. med bagepapir
  • Gør dit grønt klar: Skyl det hele, skær kartofler i halve, gulerødder i kvarte, og mas hvidløget med det brede af kniven. Behold den inderste skal på hvidløget, inden du maser det
  • Kom kylling i fadet med alle dine grøntsager. Løgene kom jeg i hele (uden skal), og tomaterne skal først i ovnen senere. Ellers springer de
  • Tilføj olie, salt, peber, citronsaft, og timian over hele retten
  • Giv din kylling og grøntsager ca. 40 minutter, hvor du derefter tilføjer tomaterne, og her kan du evt. krydre kyllingen med lidt paprika. Her plejer jeg at hælde lidt væske over kyllingen, som allerede er i fadet, og derefter krydrer jeg den. 
  • Giv retten ca. 50 minutter i alt, og server evt. en dressing, en salat, eller et lækkert brød til. 

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.