Stegte gulerødder med mandler og mynte

Stegte gulerødder på panden er undervurderet. Gulerødderne her har jeg stegt i olie, smør, appelsinsaft og honning, som gør gulerødderne lækre karamelliseret, men samtidig med masser af bid. En fantastisk kombination – særligt sammen med mynten, som salaten er toppet med. Glæd dig til en fantastisk omgang tilbehør!

Stegte gulerødder med mandler, grønt og mynte

Stegte gulerødder er utroligt nemt at lave og passer perfekt, til den sæson vi kommer ind i nu. Mange laver dem i ovnen, men jeg synes de bliver endnu bedre, når de får en god stegeskorpe på panden. Salaten tager desuden ingen tid at bikse sammen og smager himmelsk. Jeg lavede selv denne kombination, da jeg stod og skulle sortere i køleskabet søndag formiddag – og sikke et resultat. Mmh, jeg bliver næsten helt sulten igen!

I min kogebog Grøn Hverdag har jeg faktisk lavet en lignende version, hvor jeg også har fået inspirationen fra. I min kogebog laver jeg smørstegte rosenkål, som også vendes i honning og appelsinsaft og det gør bare noget helt specielts for retten.

Du kan læse meget mere om Grøn Hverdag lige her, som er fuld af grøn inspiration med de 70 forskellige vegetariske retter. 

De stegte gulerødder er ovenpå en bund af rucola og ærteskud, men hvis du ikke lige har dét på lager, ville jeg bare bruge en anden form for salat. Det gør ikke spor.

Jeg håber du kan bruge opskriften. Velbekomme og god fornøjelse.

Stegte gulerødder med mynte

Stegte gulerødder på en bund af grønt og toppet med frisk mynte. Gulerødderne er vendt i smør, appelsinsaft og honning, hvilket giver en fantastisk smagskombination.
Nyd salaten som tilbehør til et hovedmåltid, eller som en let frokost til 2. Velbekomme.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Aftensmad, Frokost, Salat, Tilbehør
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 400-500 g gulerødder
 • 70 g rucola/ærteskud - en kombination, eller andet grønt
 • 2 spsk. smør
 • 50 g mandler
 • 1 spsk. honning
 • 1 stk. appelsin, saften heraf
 • 4-6 stilke frisk mynte
 • Olivenolie, salt & peber

Sådan gør du
 

 • Vask dine gulerødder og snit dem på skrå. Kom lidt olie og 1 spsk. smør på en varm pande og tilføj gulerødderne, når smørret er bruset af. Gulerødderne skal stå på middel til høj varme og få stegeskorpe (ca. 10 minutters stegetid). Drys med lidt salt og peber
 • Skyl salaten og hak mandlerne
 • Når gulerødderne har fået stegeskorpe, tilføj 1 spsk. smør, hakkede mandler, 1 lille spsk. honning og appelsinsaft. Lad det karamelisere i et par minutter og smag til med salt og peber
 • Anret gulerødderne ovenpå salaten og drys med hakket mynte og friskkværnet peber. Velbekomme.

Inspiration til mindre madspild

Det er mange som smider rester ud, og det skal vi gøre noget ved! Derfor startede jeg udfordringen #brugdinmadInstagram. Udfordringen handler om at inspirere til mindre madspild og at bruge det, der allerede findes i køleskabet – som med denne salat med stegte gulerødder.

Hvis I trykker på #brugdinmad kan I finde over 200 tips og tricks, til at pifte jeres kedelige rester lidt op. Det er både mig selv og mange andre, som har delt under hashtagget. Det gør mig så glad, at udfordringen er taget så godt imod. I kan også finde flere madspildstips- og opskrifter lige her.

Har du selv har lyst til at deltage i udfordringen? Post din næste tøm-køleskabet-ret og benyt #brugdinmad og vær med i det nye fællesskab med madinspiration på Instagram. I kan se min tidligere video på kanalen for en længere forklaring af konceptet. I kan selvfølgelig også bare nyde inspirationen, uden selv at poste noget.

Læs også

2 Kommentarer

 • Svar
  Jen
  13. december 2021 at 17:56

  Bliver de ikke meget søde? Rodfrugt+honning+appelsinsaft

  • Svar
   Camille Maja
   13. december 2021 at 20:33

   Hej, jo de er faktisk søde, men det kan jeg godt lide. Mynten og rucola går godt sammen med, fordi det er både friskt og bittert. Du kan eventuelt undlade honningen? 🙂

Skriv et svar

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.