Ramsløgspesto – Lav din egen pesto

Har I prøvet at lave jeres egen pesto? Ramsløg er i sæson og jeg har derfor været i køkkenet og lave denne ramsløgspesto. Jeg kan kun opfordre jer til at gøre det samme. Opskriften er nem, kræver ikke mange ingredienser, og så smager en pesto med ramsløg fantastisk. Få opskriften lige herunder.

Hvis I ikke ved hvordan ramsløg smager, så må jeg nok hellere skynde mig at sige at det smager af hvidløg. Så hvis du ikke er glad for hvidløg, så er denne opskrift nok ikke noget for dig. Dog kan I erstatte ramsløg med basilikum, og så har du en helt almindelig grøn pesto. Men hvis du er glad for hvidløgssmagen, så læser du bare videre her.

Prøv nogle af mine andre variationer: Pesto med peberfrugt, eller hvad med en med soltørrede tomater

Men hvor kan man finde ramsløg? Ramsløg kan købes i dagligvarerbutikker, hos grønthandleren eller I kan selv forsøge at finde dem i skoven. De vokser vildt fra tidligt forår og ind i juni, og findes i mange danske skove. Ramsløg vokser primært i kystnære løvskove, lunde og småkrat og dette kan I læse meget mere om lige her.

Hvad kan ramsløgspesto bruges til?

Ramsløg er i løgfamilien, og har som sagt en karakteristisk hvidløgssmag og duft.  De indeholder masse C-vitamin og kan bruges i retter, hvor man ellers ville bruge hvidløg eller purløg. Herhjemme bruges en ramsløgspesto til pastaretter, til tapas, ovenpå en hjemmelavet pizza, eller som smørrelse på et stykke brød. Derudover kunne jeg forestille mig det ville passe godt til lidt lam! Mange af jer laver måske lidt lam henover påsken, og der ville den altså passe perfekt til.

God fornøjelse med pestoen. Jeg håber I kan lide den!

Ramsløgspesto

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Antal 2 dl

Ingredienser
  

 • 100 g ramsløg
 • 1 håndfuld persille
 • 50 g revet parmesan
 • 50 g ristede solsikkekerner (eller pinjekerner)
 • Saften fra 1/2 citron
 • Ca. 1.5 dl. oliven olie
 • Smag til med salt, peber & ekstra citronsaft

Sådan gør du
 

 • Start med at finde alle ingredienser frem, skyl det grønne og find en pande frem
 • Kom dine kerner på en tør pande og rist til gyldne
 • Bland alle ingredienserne i en minihakker, eller hvad du ellers har der kan blende fint. Blend til du har den ønskede konsistens. Personligt kan jeg godt lidt en pesto der ikke er helt flydende, men hvis du ønsker en tyndere konsistens tilføjes blot mere olie.
 • Det var det! Smag den til, kom pestoen på rene glas og stil på køl. MUMS

Noter

Solsikkekerner: Oftest bruges pinjekerner til en pesto, men jeg havde ingen herhjemme. Solsikkekerner smager mindst ligeså godt, og du kan også bruge mandler, hasselnødder etc.
Holdbarhed: Pestoen kan holde et par uger og opbevares på køl i et rent glas. Pestoen kan desuden fryses ned, hvis der ønskes en længere holdbarhed.

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.