Brug din mad og undgå madspild – Forklaring af udfordringen #brugdinmad

#Brugdinmad handler om at inspirere jer derude til mindre madspild og at bruge det der allerede findes i køleskabet. Brug din mad skrives med et # foran, fordi det er en udfordring der foregår på Instagram. Der deler jeg tips og opskrifter til tøm-køleskabet-retter. Derudover handler udfordringen om at engagere jer til selv at deltage! Forhåbentlig kan det inspirere andre til at lave et lækkert måltid, og måske selv deltage i udfordringen? Læs mere om udfordringen herunder.

Hvad er #brugdinmad

Som jeg allerede har nævnt ovenfor handler #brugdinmad om at inspirere til simple måltider, man kan lave i de ingredienser der allerede findes i køkkenet. Det kan være alt fra den fløde som er ved at gå på dato, til de måske lidt bløde rodfrugter, der findes i bunden af køleskabet. Alle de tøm-køleskabet-retter som jeg laver, vil således gå under #brugdinmad. Udfordringen foregår primært på Instagram, men opskrifterne vil også løbende komme herind på bloggen. På Instagram kan i derudover se videoer med fremgangsmetode m.m. på de fleste retter. I kan se et par eksempler her.

Allerede eksisterende #brugdinmad opskrifter: Baba ganoush – Lun salat med bagte radiser og løgSimpel kålsalat med parmesen

En udfordring for alle

Udover de videoer jeg laver og poster på Instagram, IGTV og bloggen, så handler #brugdinmad også om, at få jer inkluderet! Og hvad betyder det så? Jo! Jeg vil gerne udfordre jer til at lave retter og poste dem, samt bruge hashtagget: #brugdinmad på Instagram. Det kan både være i jeres story, at I bare sender dem til mig, eller poster dem på jeres feed. Jo flere der kommer med, jo flere retter vil der også komme op med samme tag, som således tilhører vores lille fællesskab. Det bliver et # for alle os, som vil være med til at mindske madspild og mest af alt, give lækker madinspiration til hinanden.

Min mission er at få flere med i min lille udfordring, så vi fremadrettet kan trykke på #brugdinmad, og finde en masse inspiration til vores måske lidt kedelige rester i køleskabet. Det skal altså være et slags forum og et fællesskab, hvor alle kan være med. Du skal ikke kunne kokkerere michelin-retter, men lige præcis den mad DU kan lide. Der er helt sikkert andre, der kan finde inspiration i den mad du laver.

I bliver også inkluderet på den måde, at jeg spørger hvad I har i køleskabet, hvor jeg derefter laver en opskrift/video med jeres ingredienser. Derudover vil jeg løbende lave spørgerunder, hvor I kan skrive 3-5 råvarer I skal have brugt, hvor jeg bagefter kommer med foreslag til hvad I kunne finde på. Jeg tror det bliver sjovt!

Fordele ved #brugdinmad

Der er utrolig mange fordele i udfordringen. Først og fremmest er vi vidst alle klar over, at vi står i en klimakrise. Jeg tror mange af os kunne tænke lidt ekstra over, hvordan vi laver mad, samt hvor meget mad vi smider ud. Jeg må da indrømme at jeg også ender med at smide mad ud nogle gange. Det ærger mig så meget! Derfor har jeg også lavet denne udfordring, for at undgå for meget madspild.

Meget af det mad vi smider ud kan oftest bruges. Måske kan det ikke bruges friskt/råt, men her handler det om at være kreativ, som også kan være lidt svært for mange. Det er netop dét udfordringen også skal stille skarpt på. #Brugdinmad handler også om at vi kan inspirere hinanden til hvad de forskellige råvarer kan bruges til, uden at skulle bruge 117 andre ingredienser.

En anden fordel er selvfølgelig også det økonomiske. Jeg har selv været studerende uden de store penge til et stort madbudget. Her er det især irriterende, hvis man så alligevel ender med at smide mad ud. Mad kan sagtens være lækkert, selvom man har et lille budget. Mange af mine opskrifter her på bloggen er også økonomiske, da jeg selv har været studerende i en livstid (sådan føles det i hvert fald!).

Jeg håber at I vil tage rigtig godt imod min lille udfordring og måske selv være med på Instagram? I er allerede rigtig mange som har deltaget og det betyder rigtig meget for mig. Uanset hvad kan I se frem til en masse opskrifter og videoer fra mig. Jeg glæder mig rigtig meget!

Spørgsmål?

Hvis I har nogle spørgsmål så tøv endelig ikke med at skrive en kommentar herunder, eller sende mig en mail på: kontakt@camillemaja.dk

Læs også

1 kommentar

  • Svar
    Nem hverdagsmad: Tærte med græskar, rødløg, feta og bladbede
    28. september 2020 at 14:29

    […] Personligt elsker jeg en god tærte fordi det er nemt, og fordi det er en rigtig god måde at få spist ud af køleskabet. Det er ofte jeg laver tærte, når jeg har lidt kedeligt grønt på lager. Det er så lækkert, og så undgår man for meget madspild. Apropos madspild. Har I læst mit nyeste tiltag på mine medier? Jeg har netop startet #Brugdinmad, som handler om at inspirere jer derude til mindre madspild og at bruge det der allerede findes i køleskabet. Brug din mad skrives med et # foran, fordi det er en udfordring der foregår på Instagram. Der deler jeg tips og opskrifter til tøm-køleskabet-retter. Derudover handler udfordringen om at engagere jer til selv at deltage! Forhåbentlig kan det inspirere andre til at lave et lækkert måltid, og måske selv deltage i udfordringen? Læs mere om udfordringen lige her. […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.