Helstegt kylling med citron og krydderurter - Sådan gør du

Helstegt kylling med citron og krydderurter

Du går aldrig galt i byen med en helstegt kylling. En saftig kylling er noget af det bedste jeg ved, og det er nemmere end du tror! Her får du opskriften på en dejlig hverdagsret, som bare kan passe sig selv i ovnen. Rigtig god fornøjelse.

Helstegt kylling & tilbehør

En helstegt kylling fungerer til mange ting. Personligt lavede jeg denne tzatziki, og så lidt rodfrugter til. Derudover kan man også komme rodfrugterne i samme fad, og komme det hele i ovnen samtidigt. Retten fungerer også super godt med en lækker salat til, eller med et lunt brød. Men det er altså en smagssag, og du kan finde lidt inspiration til forskellige salater her; Linsesalat med bagte gulerødder // Perlebygsalat med græskar // Lun salat med bagt grønt. 

Velbekomme, og tak fordi i følger med. Og til de nysgerrige, så er fadet fra Le Creuset, og jeg er så glad for det! Jeg bruger dette.

Helstegt kylling med citron & krydderurter

Forb. tid15 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 15 min
Ret: Hovedret
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 hel kylling (1400-1600 g)
  • 2 økologiske citroner
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stor håndfuld krydderurter (persille/timian, eller en af delene)
  • 2 spsk. olie
  • Salt & peber

Sådan gør du

  • Start med at tænd din ovn på 200 grader, varmeluft. Find derefter et passende fad frem, hvor din kylling kan være i
  • Hvis kyllingen ikke er renset, så sørg for at gøre dette også. Skyl derudover også citroner og krydderurter 
  • Lav en lille oliedressing bestående af: 1 fed knust hvidløg, saften + revet skal fra 1/2 citron, salt, peber og 2 spsk olie. Gnid derefter kyllingen godt ind i olieblandingen 
  • Stop derefter din kylling med de resterende citroner (skåret i både), urter og hvidløg. Jeg brugte den halve citron, jeg havde brugt til oliedressingen, til at stoppe i kyllingen til sidst. Så ryger det hele ikke ud, mens den er i ovnen. Se eventuelt billedet, hvis du er i tvivl  
  • Placer kyllingen midt i ovnen, og hæld gerne fedtstof over den 2-3 gange undervejs, så det bliver rigtig sprødt. Giv kyllingen 50-60 minutter
  • Serveres med lækkert tilbehør i form af; salat, lunt brød, rodfrugter, eller hvad du ellers kan finde på

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.