Go Back

Kylling i fad

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 50 min
Samlet tid 1 t
Ret Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg kylling (enten en hel kylling, du parterer, eller lår/overlår)
  • 150-250 g g kartofler (pr. person)
  • 3 spsk olivenolie
  • 5 stk rødløg
  • 5-10 stk gulerødder
  • 5 kviste timian (efter behov)
  • 20 stk cherrytomater
  • 5-7 fed hvidløg (efter behov)
  • 1/2 citron, saften
  • Salt, peber
  • Evt. dressing, sovs, eller en salat til

Sådan gør du
 

  • Start med at tænd ovnen på 200 grader, varmeluft
  • Find et stort fad og beklæd det evt. med bagepapir
  • Gør dit grønt klar: Skyl det hele, skær kartofler i halve, gulerødder i kvarte, og mas hvidløget med det brede af kniven. Behold den inderste skal på hvidløget, inden du maser det
  • Kom kylling i fadet med alle dine grøntsager. Løgene kom jeg i hele (uden skal), og tomaterne skal først i ovnen senere. Ellers springer de
  • Tilføj olie, salt, peber, citronsaft, og timian over hele retten
  • Giv din kylling og grøntsager ca. 40 minutter, hvor du derefter tilføjer tomaterne, og her kan du evt. krydre kyllingen med lidt paprika. Her plejer jeg at hælde lidt væske over kyllingen, som allerede er i fadet, og derefter krydrer jeg den. 
  • Giv retten ca. 50 minutter i alt, og server evt. en dressing, en salat, eller et lækkert brød til.