Asiatisk nudelsalat med kylling og peanutbutterdressing

Dette er en af de lækreste salater jeg har lavet til dato. En asiatisk nudelsalat med marineret kylling, peanutbutterdressing og godt med grønt. Den indeholder lidt af det hele, og jeg elsker de asiatiske smage den indeholder. Nudelsalaten fungerer både til frokost og aftensmad, og den er også nydes kold dagen efter. Jeg håber I kan lide opskriften, den var i hvert fald et stort hit herhjemme.

Opskriften er lavet i forbindelse med et længere samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling. I denne asiatisk nudelsalat bruger jeg deres kyllingebryst, som kan findes i COOPs butikker. Jeg er vild med deres kvalitet af kylling, som er uden tilsat lage (100% kylling), samt deres store fokus på dyrevelfærd.

Det asiatiske køkken

Jeg elsker de asiatiske smage, og det var også derfor jeg havde besluttet mig for en nudelsalat i denne omgang. Nogle gange synes jeg deres smage kan være svære at ramme, eller kræve mange ingredienser. Jeg har forsøgt at holde det så enkelt som muligt, så I ikke skal ud og købe alt for mange ingredienser. Derudover kan du også erstatte/undlade nogle af de ingredienser jeg skriver. Jeg synes I skal prøve jer frem med de grøntsager I kan lide, smage til undervejs, og selv vurdere hvor meget/lidt I vil have af de forskellige ting. Vi kan alle lide noget forskelligt, men denne version, er som jeg kan lide det.

Jeg håber I kan lide salaten. Rigtig god fornøjelse i køkkenet, og velbekomme. 

Asiatisk nudelsalat

Forb. tid25 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid35 min
Ret: Hovedret, Salat
Køkken: Asiatisk
Antal: 3 personer

Ingredienser

Marineret kylling

 • 350-400 g kyllingebryst, skåret i tern
 • 2 spsk. soya
 • 1 spsk. honning
 • 1 spsk. fish sauce
 • 1/2 stk. lime
 • 1 fed hvidløg
 • Nip peber

Peanutbutterdressing

 • 2 spsk. soya
 • 3 spsk. peanutbutter
 • 1 stk. lime
 • 1 fed presset hvidløg
 • 3-5 spsk. vand
 • Evt. lidt revet ingefær. Jeg brugte 1 tsk. stødt ingefær

Nudelsalaten

 • 200 g risnudler (brug de nudler du ønsker)
 • Marineret kylling
 • 3 stk. gulerødder
 • 1/4 rødkål/rødt spidskål
 • 3 stk. forårsløg
 • 200 g edamamebønner (uden skal og optøet)
 • 1-2 stk. avokado
 • Topping: peanutbutterdressing, limesaft, peanuts, sesam og koriander

Sådan gør du

 • Start med at mariner din kylling (skåret i tern) og lad den trække i alt fra 20 minutter, til natten over
 • Sæt vand over til nudler og rør derefter din dressing sammen. Hæld lidt vand i af gangen, indtil du finder din ønskede konsistens. Stil dressingen til side og sæt nudlerne over, når vandet koger. Giv dem derefter ca. 5 minutter (kog efter posens anvisning)
 • Fintsnit gulerødder, kål og forårsløg og kom i en stor skål, sammen med edamamebønnerne. Varm derefter en pande med lidt fedtstof, og steg din kylling. Kom kyllingen i skålen med grønt og tilføj nudler
 • Anret som du ønsker! Jeg startede med nudelsalaten, og så lidt kylling og avokado ovenpå. Derefter toppede jeg med limesaft, friske peanuts, dressing, koriander og sesamfrø. Velbekomme!

Noter

OBS. Jeg har på intet tidspunkt tilføjet salt. Der er både soya og peanutbutter i salaten, som giver rigelig salt til retten. 

Hvis I er vild med kylling, så har jeg mange flere opskrifter lige herunder: 

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.