Asiatisk nudelsalat med kylling og peanutbutterdressing

Annonce / Dette er en af de lækreste salater jeg har lavet til dato. En asiatisk nudelsalat med marineret kylling, peanutbutterdressing og godt med grønt. Den indeholder lidt af det hele, og jeg elsker de asiatiske smage den indeholder. Nudelsalaten fungerer både til frokost og aftensmad, og den er også nydes kold dagen efter. Jeg håber I kan lide opskriften, den var i hvert fald et stort hit herhjemme.

Opskriften er lavet i forbindelse med et længere samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling. I denne asiatisk nudelsalat bruger jeg deres kyllingebryst, som kan findes i COOPs butikker. Jeg er vild med deres kvalitet af kylling, som er uden tilsat lage (100% kylling), samt deres store fokus på dyrevelfærd.

Det asiatiske køkken

Jeg elsker de asiatiske smage, og det var også derfor jeg havde besluttet mig for en nudelsalat i denne omgang. Nogle gange synes jeg deres smage kan være svære at ramme, eller kræve mange ingredienser. Jeg har forsøgt at holde det så enkelt som muligt, så I ikke skal ud og købe alt for mange ingredienser. Derudover kan du også erstatte/undlade nogle af de ingredienser jeg skriver. Jeg synes I skal prøve jer frem med de grøntsager I kan lide, smage til undervejs, og selv vurdere hvor meget/lidt I vil have af de forskellige ting. Vi kan alle lide noget forskelligt, men denne version, er som jeg kan lide det.

Jeg håber I kan lide salaten. Rigtig god fornøjelse i køkkenet, og velbekomme.

Asiatisk nudelsalat

5 fra 1 stemme
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Hovedret, Salat
Køkken Asiatisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Marineret kylling

 • 400 g kyllingebryst, skåret i tern
 • 3 spsk. soya
 • 1 spsk. honning
 • 1 spsk. fish sauce
 • 1 stk. lime
 • 1 fed hvidløg

Peanutbutterdressing

 • 2 spsk. soya
 • 3 spsk. peanutbutter
 • 1 stk. lime
 • 1 fed presset hvidløg
 • 5 spsk. vand
 • Evt. lidt revet ingefær. Jeg brugte 1 tsk. stødt ingefær

Nudelsalaten

 • 250 g risnudler (brug de nudler du ønsker)
 • Marineret kylling
 • 3 stk. gulerødder
 • 1/4 rødkål/rødt spidskål
 • 3 stk. forårsløg
 • 200 g edamamebønner (uden skal og optøet)
 • 1-2 stk. avokado
 • Topping: peanutbutterdressing, limesaft, peanuts, sesam og koriander

Sådan gør du
 

 • Start med at mariner din kylling (skåret i tern) og lad den trække i alt fra 20 minutter, til natten over. Steg derefter kyllingen af på en varm pande med olie.
 • Sæt vand over til nudler og kog efter posens anvisning.
 • Rør dressingen sammen. Hæld lidt vand i af gangen, indtil du finder din ønskede konsistens (tilføj evt. mere vand).
 • Fintsnit gulerødder, kål og forårsløg og kom i en stor skål, sammen med edamamebønnerne og de færdige nudler.
 • Anret som du ønsker! Jeg startede med nudelsalaten, og så lidt kylling og avokado ovenpå. Derefter toppede jeg med ekstra limesaft, friske peanuts, dressing, koriander og sesamfrø. Velbekomme!

Noter

OBS. Jeg har på intet tidspunkt tilføjet salt. Der er både soya og peanutbutter i salaten, som giver rigelig salt til retten. 

Hvis I er vild med kylling, så har jeg mange flere opskrifter lige herunder: 

Læs også

6 Kommentarer

 • Svar
  Nicole
  17. august 2020 at 17:45

  5 stars
  Hold nu op en lækker måltidssalat! Tusind tak endnu engang for god inspiration Camille!

  • Svar
   Camille Maja
   17. august 2020 at 17:59

   1000 tak Nicole! Hvor er det dejligt at høre! Er glad for du kunne bruge opskriften 🙂
   Kh Camille

 • Svar
  Maria
  7. september 2020 at 21:14

  Vis jeg laver opskriften uden nudler, har du så et forslag til hvad jeg kan erstatte det med?

  • Svar
   Camille Maja
   7. september 2020 at 21:22

   Hej Maria,
   Jeg ville nok erstatte det med “Squash Nudler” eller ekstra kål hvis du slet ikke vil have nudler? Evt. glutenfri nudler, hvis det er det du forsøger at undgå? 🙂 Der findes jo glasnudler og risnudler også. Vh Camille

 • Svar
  Christina
  10. maj 2021 at 18:58

  Super lækker salat. Jeg skiftede godt nok kyllingen og edamame bønnerne ud med noget svinekød og ærter, og tilføjede en rød peberfrugt. Helt klart ikke sidste gang jeg laver denne ret. mums

  • Svar
   Camille Maja
   10. maj 2021 at 22:29

   Hej Christina, det er jeg så glad at høre! Og endelig bare skift ud, som passer dig bedre. Det meste kan fungere – og det lyder skønt, det du lavede!
   God aften ☺️

Skriv et svar

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.