Kylling i karry – En klassisk hverdagsret

Det er alt for længe siden, at jeg har fået kylling i karry. Min mor fik derfor et opkald, hvor jeg fik hendes skønne opskrift på retten. Det er jo en ret klassisk og nem ret, og derfor er det selvfølgelig også en opskrift, der skal være på bloggen. Jeg tror faktisk aldrig, at jeg selv har lavet kylling i karry, og det er da en kæmpe fejl. Jeg synes min mors version er så god – så rigtig god fornøjelse!

Opskriften er lavet i forbindelse med et længere samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling. Jeg er vild med deres kvalitet af kylling, som er uden tilsat lage (100% kylling), samt deres store fokus på dyrevelfærd.

Hvis du er nysgerrig på hvorfor jeg har indgået samarbejde med Frijsenborg, så kan du læse mere om det lige her. I dette indlæg finder du også en opskrift på den lækreste omgang nachos med pulled chicken! 

Nem hverdagsmad er noget af det bedste jeg ved, og det er jo lige præcis hvad kylling i karry er. Det er en ret der kan spises alle ugens dage, smager skønt og er det hurtig at lave. Du kan jo også lave en større portion, så du har lidt til dagen efter, eller til fryseren. Sådan gør jeg rigtig ofte, da jeg ikke altid gider at lave mad hver dag.

Rigtig god fornøjelse, og velbekomme. 

Kylling i karry

5 fra 1 stemme
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 400 g kyllingefilet, i strimler
 • 1 stort løg, finthakket
 • 1 fed hvidløg, presset
 • 1 revet æble
 • 2-3 spsk. karry alt efter styrke
 • 1 spsk. hvedemel
 • 1 dåse kokosmælk
 • 1 dl vand med 1 hønseboulliontlerning
 • 1 dåse ananas (jeg køber "ananas i egen saft")
 • Olie/smør til stegning
 • Evt. revet gulerod

Sådan gør du
 

 • Skær kyllingefileterne i mundrette stykker, fintsnit løg, pres hvidløg og riv dit æble
 • Varm en dyb pande/wok med olie/smør. Tilsæt karry når fedtstoffet er varmet op, og brun herefter kyllingen
 • Tilsæt dit æble, løg og hvidløg og rør det sammen. Lad det stege et par minutter, hvor du herefter tilsætter en spsk. hvedemel. Tilsæt herefter 1 dl. vand sammen med boullionterningen og rør rundt. Når dette er kogt igennem, tilsættes kokosmælken og ananasjuicen
 • OBS. Hvis du ønsker stykker af ananas i, tilsættes dette 5 minutter før servering. Personligt kan jeg ikke lide varme ananas, og bruger derfor kun saften fra dåsen. Ananasen fryses ned til smoothies
 • Lad det simre i ca. 20 minutter, hvor du herefter smager retten til med salt, peber og evt. ekstra karry
 • Serveres med kogte ris og evt. æbler og andet topping

Hvis I er vild med kylling, så har jeg mange flere opskrifter lige herunder: 

Læs også

2 Kommentarer

 • Svar
  Nicolaj
  13. oktober 2020 at 17:49

  5 stars
  Super god opskrift. Det er bestemt ikke sidste gang vi laver den. 🙂

  • Svar
   Camille Maja
   14. oktober 2020 at 11:33

   Hej Nicolaj, tak for din kommentar. Hvor er det skønt at høre, I kunne lide den! Jeg håber du finder andre opskrifter herunder.
   Rigtig dejlig dag til dig 🙂
   Kh Camille

Skriv et svar

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.