Opskrift: Ricotta pandekager med citron og bærkompot

Ricotta pandekager med citron & bærkompot

Jeg lavede disse lækre ricotta pandekager igår, og de er altså helt oplagt at lave til morgenbordet, i weekenden. Nu er det jo helligdag, så jeg håber i kan nyde en forlænget weekend. Og så lige med disse pandekager på bordet, så bliver det altså ikke bedre. De er virkelig bløde og lækre, og med lidt bærkompot på toppen, går man ikke galt byen.

Personligt glæder jeg mig utrolig meget til denne weekend, da jeg skal til Italien imorgen. Jeg har skrevet et helt indlæg, om min planlægning og tanker om Italien, som du kan læse lige her. Jeg glæder mig især fordi det er en kulinarisk rejse med Eliza was here, og som i nok ved, er jeg en rigtig madglad person!

Denne opskrift er lige til at bikse sammen, og du vil undre dig over, hvorfor du aldrig har brugt ricotta, i pandekager før. Det gjorde jeg i hvert fald!

Du får her både opskriften på pandekagerne, samt den bærkompot, jeg lavede som tilbehør.
Opskriften giver ca. 14 små pandekager . God fornøjelse!

Opskrift

Pandekager

 • 3 æg
 • 200 g ricotta
 • 1.5 dl mælk
 • Saften fra 1/2 citron
 • 150 g mel
 • 1 tsk kanel
 • 1 spsk. sukker
 • Nip salt

Bærkompot

 • 200 g blåbær
 • 1 håndfuld brombær/andre bær (kan undlades)
 • 2 spsk. sukker
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 1 tsk kanel
 • Saften fra 1/4 citron ca.

Fremgangsmåde

Pandekager

 • Start med at skil æggeblommerne fra æggehviderne, i hver sin skål
 • Pisk æggehviderne, til det har en mere fast konsistens. Stil til side
 • Pisk alle de øvrige ingredienser sammen i en anden skål, inklusiv æggeblommerne
 • Når det hele er blandet sammen, vender du æggehviderne i massen
 • Steg dem i lidt fedtstof og hold dem varme, under et viskestykke
 • Jeg bruge ca. 1.5 spsk. pr. pandekage

Kompot

 • Bland alle ingredienser sammen i en gryde, og kog det langsomt op
 • Lad det stå og simre, mens du steger dine pandekager
 • Smag evt. kompotten til, med mere sukker/citron

Rigtig god weekend til jer!

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.