10 ting at lave i oktober

Det er officielt efterår og oktober er lige om hjørnet. Jeg har samlet 10 ting at lave i oktober, som du finder i denne mini-guide. Guiden giver et indblik i 10 ting at lave i København, med alt fra gratis oplevelser, til spisesteder og events. Rigtig god oktober til jer!

Min oktober står på lidt af det hele. Jeg har planlagt en tur til Budapest med kæresten, en tur til sverige i sommerhus, og derudover skal jeg bare komme godt ind i mit nye modul på Uni. Jeg er netop begyndt på mit valgfag, samt et andet nyt fag, og derefter begynder mit speciale. Der er dermed rigeligt at se til, og jeg har derudover også en masse arbejde.

Jeg glæder mig helt vildt til tiden jeg går i møde. Der kommer nye fede kampagner, flere opskrifter herinde, og også til alle de ting der sker i privaten. Det bliver en dejlig måned, og vigtigst af alt… Jeg har fødselsdag i oktober! Jeg elsker fødselsdag, og i år bliver ikke anderledes! Derudover flytter jeg også sammen med min kæreste fra d. 1 (sådan helt officielt med nyt navn på postkassen og det hele), så det bliver bare en skøn måned.

Jeg håber I kan bruge nogle af mine tips til denne måned, og kommenter endelig, hvis I synes jeg mangler noget! God læselyst.

Cheese Copenhagen

Ja du læste rigtigt. Denne begivenhed fik jeg skrevet i kalenderen for længst, og nu kan i også skrive den i jeres! Lørdag den 26. oktober inviterer Ost & Ko endnu en gang til Danmarks største ostefestival i København. Her kan du smage over 100 af landets bedste oste, og jeg lover I vil elske det. Jeg var selv forbi sidste år, hvor det blev afholdt ude foran Torvehallerne. Det var den bedste dag, og jeg fik i hvert fald rigeligt med ost – eller kan man nogensinde det??

Det fantastiske event finder sted d. 26/10 kl 10-18 i CPH Food Space i Kødbyen. Du kan selv holde øje med Ost & Ko’s hjemmeside for mere info. 

Dining week 2019

Dining week er et tilbagevendende event og finder sted i efterårsferien (13-20 oktober). Her kan du komme ud at spise for en ganske god pris, på et stort udvalg af restauranter i hele Danmark.
Alle restauranterne tilbyder en menu med mindst tre serveringer til deling, til 225 kr (uden gebyr). Jeg synes personligt at der er rigtig mange fede restauranter med i udvalget, og prisen giver anledning til, at man netop kan prøve noget nyt!

Det finder som sagt sted i uge 42, og du finder meget mere info lige her.

Kulturnatten 2019

Fredag d. 11 oktober kl 18-24 kan du komme til Kulturnat i København. en skøn aften med byens kultur i fokus. Som Kulturnatten selv skriver; “Kulturnattens formål er at skabe byens største endagsbegivenhed, der en gang om året åbner byen og binder den sammen i en intens oplevelse af ekstraordinære kulturarrangementer”.
For at få adgang til arrangementerne, skal du have et Kulturpas, hvis du er fyldt 12 år. Det koster 95 kr og gratis for børn under 12 år.

Praktisk: Husk at tjek dit ønskede arrangement og se om det kræver tilmelding. Alle tilmeldinger begynder den 2. oktober kl. 12.

Halloween i Tivoli

Fra den 11 oktober og til og med den 3 november, kan du opleve Tivoli i Halloweenstemning. Området er pyntet helt fantastisk op, og med en stemning af både hygge og uhygge.
Jeg elsker især at gå en tur inde i tivoli, med en varm kop kakao i hånden og bare nyde stemningen. Derudover glæder jeg mig især til deres fantastiske flæskestegssandwich, som jeg får hvert år..!

Halloween i Tivoli egner sig til både børn, voksne, alene og sammen. Det er bare skønt derinde i denne tid. Du finder meget mere info lige her.

World Press Photo Exhibition 2019

Til og med den 20 oktober, kan du hos Politiken se pressefotos fra hele verdenen. Det er et tilbagevendende event, som efterlader en lidt tom og fuld af indtryk . Jeg har været til det tre gange, og jeg går altid derfra lidt trist og uden ord.

Udstillingen viser både verdenens skønhed, men den viser også ulykke, død, forurening, terror, m.m. Dermed en del ulykke, som gør et indtryk ved de fleste. Det er virkelig nogle rammende billeder, og jeg synes altid det er en utrolig smuk udstilling. Du finder meget mere info om tid og sted lige her.

Latinamerikansk Festival 2019

Lørdag den 5 oktober kan du komme til Latinamerikansk Festival på Nørrebro, og alle er inviteret! Der er fede events hele dagen fra 12-24 på Griffenfeldsgade 44, med alt fra lækker mad til markeder og dans.

Der vil være en masse børnevenlige aktiviteter, og det lyder til at være et rigtig godt arrangement! Du kan læse meget mere om begivenheden lige her.

Nye spiseoplevelser

I september har jeg været en del ude at spise, og i den forbindelser har jeg lidt anbefalinger til jer – heriblandt en fantastisk frokost og middag i KBH.

Første sted jeg vil anbefale er Restaurant Kronborg, som er en dejlig frokostrestaurant midt i byen. Her kan du få helt fantastisk smørrebrød med en høj kvalitet, og til en rigtig god pris. Jeg har været her flere gange, og jeg elsker virkelig alt fra maden, til stemningen, og det søde personale. Det er bare et rigtig dejligt sted at spise frokost, og jeg kan kun anbefale stedet. En lille bonusinfo er at de holder ekstra åbent til kulturnat d. 11 oktober, med en særlig menu. Du kan læse meget mere om Kronborg lige her.

Hvis du er på udkig efter et nyt sted at indtage en middag, så kan jeg her anbefale Fleisch, som holder til i Kødbyen. Fleisch er en slagter og restaurant, hvor de i den grad har styr på kødet. Normalt spiser jeg faktisk ikke så meget kød, men middagen her var en rigtig god oplevelse!
Serveringerne var enkle, fulde af smag, og så elsker jeg atmosfæren der. Fleisch er også et rigtig lækkert spisested, som går op i kvalitet og stadig til en fornuftig pris. Billedet øverst i indlægget er fra en aften på Fleisch.

Hvis du er et madøre generelt, så finder du mange flere madguides lige her!

Dragefestival på Amager Strand

En fed aktivitet for børnene! Den 5 oktober afholdes der dragefestival på Amager Strand med Sjællands drageklub. Tænk jeg vidste ikke engang det fandtes, men selvfølgelig gør der det!

Sjællands Drageklub har selv en masse af deres drager med og laver opvisninger, men du kan også flyve med din egen drage. Hvis du ikke selv har en drage med, så er der købt ind til at lave sin egen på dagen til små 45 kr. Det lyder som en perfekt dag med børnene hvis du har nogle, eller måske skal du selv ud og slippe kreativiteten løs?
Du kan læse meget mere lige her.

Weekendtur i Malmö

Hvis du følger fast med på bloggen/instagram, har du måske set, at jeg lige har været på weekend i Malmö. Det var en virkelig dejlig tur. Jeg var afsted med en veninde på en enkelt overnatning, hvor vi ellers brændte en masse penge af på shopping. Den svenske krone er jo meget lavere end den danske, og vi sparede alligevel en del penge på de ting vi købte. Jeg fandt blandt andet den skønneste frakke fra Filippa K, som jeg slet ikke kan vente med at få på! Du kan læse meget mere om min tur til Malmö, samt tips til spisesteder lige her. 

Efterårsferie

Efterårsferien er lige om hjørnet og måske har du lidt ferie? Jeg skal selv til Budapest, og jeg glæder mig utrolig meget til lidt kærestetid og en masse god mad.
Efterårsferie i KBH byder på lidt af hvert. Mange af de førnævnte ting kan jo gøres i efterårsferien, men ellers vil jeg altid opfordre til lidt ekstra hygge! Du kunne gøre stuen til hjemmebiograf, lave lidt bagværk, gå en tur i skoven, lave et sammenskudsgilde med mad, og meget andet.

Derudover har både Tivoli, Bakken og Zoo åbent i ferien. Bakken har jo gratis entre, og hvis du ikke har lyst til at prøve forlystelser, så er en tur i Dyrehaven utrolig smuk.

Og til sidst kan jeg jo altid anbefale at finde en lækker brunch, et sted i byen. Her ender jeg oftest på Sidecar, som har den lækreste brunch! Her vælger du det varme fra kortet, hvor det kolde står på et fællesbord. Der findes så mange lækre muligheder til deres brunch, og det er den bedste buffet jeg nogensinde har fået til morgenmad!
Jeg har været på Sidecar utrolig mange gange, og uanset om det er morgen, middag eller aften er det altid fantastisk. Blot en lille anbefaling herfra!

Jeg håber I kunne bruge mine tips til oktober, og så ønsker jeg jer en rigtig dejlig måned! Del endelig egne tips i kommentarfeltet nedenfor.

Brunch fra Sidecar
Fine Malmö

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.