Hjemmelavede bløde kanelsnegle med masser af snask

Snaskede kanelsnegle – verdens bedste

DSC_1472

De her hjemmelavede kanelsnegle er absolut de bedste jeg har smagt til dato. Måske også fordi de vækker lidt minder frem fra barndommen, hvor jeg altid bagte kanelstang med min far. Efter mine forældre blev skilt, flyttede jeg med min mor og hun kunne ikke lave stangen ligeså god, som min kære far. DOG kunne hun lave samme opskrift, bare til små snegle i muffinsforme, og de var mindst ligeså gode!

Glæd jer til en nem opskrift, som bare smager fantastisk.

DSC_1467 

Kanelsnegle

Forb. tid15 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 18 stk.

Ingredienser

Dej

  • 50 g gær
  • 2 dl lun mælk
  • 100 g blød smør
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • 1 sammenpisket æg
  • 500 gram hvedemel

Remonce

  • 150 blødt smør
  • 150 sukker
  • 3.5 spsk kanel

Glasur

  • Flormelis
  • Kogt vand

Sådan gør du

  • Start med at lune din mælk, så den er fingervarm. Opløs gæren i mælken og bland det med alt undtagen mel. Bland det godt sammen og tilsæt mel. Ælt i 5 minutter og lad derefter dejen hæve i 30 min.
  • Mens du venter på dejen, kan du lave din remonce. Husk smørret skal være lidt blødt, for at kunne blande det ordentligt sammen
  • Når dejen er hævet, rulles den ud med en bagerulle til en stor firkant. Dejen skal være ca. 1/2 cm flad.
  • Smør remoncen jævnt ud på hele fladen
  • Rul din dej sammen som en roulade og skær ud i 2-3 cm tykkelse
  • Jeg plejer at bruge muffinsforme til mine, så de bliver lidt høje. Men hvis du ikke gør det, så mas dem lidt flade og 9 stk pr. bageplade. Derudover ville jeg anbefale du kommer den yderste dej, under sneglen, så alt snasket holder sig inde i sneglen
  • Lad dem efterhæve med et klæde over i 30 minutter
  • Tænd ovnen på 200 grader, varmeluft
  • Ind i ovnen i 7-10 minutter. Jeg gav mine 7 og de blev PERFEKTE. Dejen var bagt, men stadig lidt blød indeni
  • Glasur af flormelis og kogt vand og først på når de er kølet af!

God fornøjelse! De kan med fordel fryses ned, dog uden glasuren. Det glemte jeg godt nok, så nu har jeg alle sneglene herhjemme og bare kigger. Men mon ikke der er nogle der vil smage…

DSC_1470

Læs også

2 Kommentarer

  • Svar
    Yvonne
    15. januar 2019 at 19:24

    Jeg har lige lavet bare 1/2 portion! Og ja, hold fest hvor er de lækre. Gav dem også bare 7 min og de er bløde og saftige. Tak for opskriften

    • Svar
      Camille Maja
      17. januar 2019 at 14:08

      Hej Yvonne, dejligt du følger med og dejligt du kunne lide opskriften! De er altså også en vinder hos mig! 🙂
      KH

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.