Sommermad – mine favoritter


Sommeren er igang og vejret indbyder til skøn sommermad. Jeg har samlet mine favoritter, som alle er nemme at lave, med få ingredienser og med masser af smag. Ligesom jeg kan lide min mad. Du kan eventuelt kombinere nogle af opskrifterne med en grilaften, som vejret jo byder til. God fornøjelse.

Når det er over 20 grader herhjemme, får jeg automatisk lyst til lettere måltider. Jeg ved mange har det på samme måde og retterne her, egner sig til præcis dét. I indlægget har jeg samlet mine personlige favoritter på sommermad, med alt fra forretter til tilbehør og mættende salater. Jeg håber du finder nogle nye sommerfavoritter.

Ny kogebog – Grøn Hverdag

Den 31 maj udgav jeg min første kogebog Grøn Hverdag – du kan finde kogebogen her. Opskrifterne i Grøn Hverdag minder meget om de opskrifter, du finder her i indlægget. Jeg elsker det grønne mad og for mig skal grønne retter ikke være besværlige. Jeg ønsker at inspirerer jer der følger med, med grønne nemme retter, hvor alle kan være med. Så hvis I kan lide mine opskrifter her på bloggen, kan jeg kun anbefale at tjekke bogen ud.

Jeg har lavet en kogebog med plads til alt fra saftige burgere, til sprøde salater. Jeg udfolder altså min egen madfilosofi i kogebogen: det skal være nemt og smagfuldt at spise flere grøntsager. Og her er ingen restriktioner eller løftede pegefingre. Bogen en håndsrækning til dig, som synes at det grønne kan være lidt svært – eller hvis du blot søger ny inspiration på hverdagsmad med få ingredienser.

Og nu til den lækre sommermad. I skal blot klikke på billedet, for at komme videre til opskriften.
God fornøjelse og velbekomme. 

Straciatella ost – det perfekte tilbehør til brødet og pastaen

Har I nogensinde lavet jeres egen stracciatella ost? Stracciatella er den cremede midte i en burrata, som smager helt fantastisk! Osten laves af frisk mozzarella og fløde og tager få minutter at bikse sammen. I kan servere osten som en del af en forret, ovenpå en pasta, i en salat, eller til tapasbordet. .

Bruschetta med bagte tomater

Her får I opskriften på bruschetta med bagte tomater. Opskriften er ligetil og smager fantastisk! De flotte farverige tomater pynter altså på et hvert middagsbord, og bruschetta passer nærmest til alle anledninger. I samme indlæg finder i henvisninger til flere variationer af bruschetta, som også findes herinde.

Sprød rødspættefilet – til frokostbordet

Jeg elsker en sprød fiskefilet og det er faktisk super nemt at lave. Du skal blot bruge lidt mælk, mel, æg og rasp til at vende i, og så selvfølgelig en rødspætte. En stegt fiskefilet passer perfekt til en lun frokost og særligt til sommerbordet. Har I selv lyst til at prøve? Find tips og tricks til at stege en sprød og saftig fiskefilet lige her.

Kartoffelsalat med radiser og rygeost

Opskriften er nem og passer til både fisk, kød, og til alle de grillaftener der kommer. Jeg serverede selv kartoffelsalaten til lidt stegt rødspætte, og det smagte skønt. I får opskriften lige her.

Ceviche med lime, koriander og avocado

Ceviche er en fantastisk forret, og ikke mindst nem! En ceviche behøver kun ganske få ingredienser, og desuden kan fisken variere alt efter smag. Jeg har brugt en sandart til min ceviche, men torsk, laks og tun fungerer også rigtig godt. Retten er populær i de latinamerikanske lande, men den passer altså også godt hjemme på jeres middagsbord. Få opskriften lige her.

Tomatsalat med avocado & basilikum

Denne tomatsalat kræver nærmest ingen ingredienser, og derudover kan du også servere et lækkert brød til. Jeg havde lavet noget focaccia dagen før, som jeg lige varmede igen i ovnen. Du finder opskriften på focaccia lige her.

Sommersalat med bagt rabarber

Har du nogensinde prøvet at bage din rabarber og komme det i en salat? Det smager fantastisk! Salaten er så nem at lave, kræver ikke mange ingredienser, og jeg lover den smager godt. Få opskriften lige her

Laksetatar – som forret eller til en tapasservering

Laksetatar er skønt som forret, eller som en del af frokostbordet. Det tager ingen tid at lave og så smager det fantastisk. Du kan variere din laksetatar på flere måder, men her får du mit bud på en skøn laksetar med dild, kapers og sprødt skind på toppen. Velbekomme. 

Lun salat med bagte radiser og løg

Nu tænker du måske: bagte radiser? Jo jo, den er god nok. Den lidt skarpe smag fra rå radiser forsvinder en smule når de bages. Derudover minder de meget om konsistensen fra rodfrugter, hvilket også er et hit herhjemme. Glæd jer til en simpel opskrift med få ingredienser, og måske prøve noget nyt.

Pasta med kylling, karry og grønt

En pastasalat er altså ikke til at gå galt i byen med. Det er nemt, hurtigt at lave, og så smager det jo lækkert. Derudover laver jeg ofte lidt ekstra, da en pastasalat også kan nydes koldt, og derfor også perfekt til madpakken. Nyd den med et glas koldt på siden. Velbekomme.

Jordbæris

Den lækreste jordbæris, lavet på ismaskine, og dejlig nem at bikse sammen. En enkelt og cremet jordbæris, med masser af smag af jordbær. En jordbæris er god til alle anledninger. Til fest, til filmaften, til kærestemiddag, aleneaften, en aktivitet med ungerne, eller hvad end du ellers kunne tænke dig. I denne opskrift brugte jeg frosne jordbær, fordi de endnu ikke var kommet. Men nu kan I bruge friske!

Jordbærdessert – Eton Mess

Denne simple dessert kaldes også for “Eton mess” og er en klassisk, nem og rodet sommerdessert. Den er simpel og kræver blot lidt flødeskum, marengs og lækre friske jordbær. Lyder det ikke lækkert? I finder opskriften her.

Det var alt jeg havde for nu og jeg håber du blev inspireret. Rigtig dejlig dag og god weekend, når du kommer så langt.

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.