Stegt fiskefilet – Tips til en sprød fiskefilet

Jeg elsker en sprød fiskefilet og det er faktisk super nemt at lave. Du skal blot bruge lidt mælk, mel, æg og rasp til at vende i, og så selvfølgelig en rødspætte. En stegt fiskefilet passer perfekt til en lun frokost, til sommerbordet, julefrokosten, påskefrokost – ja nærmest til hvilken som helst frokost du lyster. Har I selv lyst til at prøve? Find tips og tricks til at stege en sprød og saftig fiskefilet lige herunder. God fornøjelse.

Jeg håber I nyder sommeren og den ferie i muligvis holder lige nu. Jeg er selv lige hjemvendt fra 2 ugers ferie og har derudover også afleveret mit speciale – hvilken fantastisk følelse!! De næste uger står på lidt hygge-arbejde på bloggen, en masse tests af nye opskrifter, jobsøgning, og så skal det sociale liv også passes. Jeg har SÅ mange hængepartier efter min speciale-periode, og det er skønt at kunne fordybe sig med bloggen det næste stykke tid. Denne opskriften har f.eks. ventet på sig i ca. 2 måneder, men nu er den endelig online. Opskriften er simpel og I vil elske jer selv for at have lavet fiskefilet til frokostbordet.

Vild med lidt ekstra lækkert til frokostbordet? I finder et samlet indlæg med; tunmousse, hønsesalat, lakserillette og æggesalat lige her

Der er altså intet som et overdådigt frokostbord, og især når der er lune retter på bordet. Det er selvfølgelig ikke hver dag, man har tid til at stege og gøre ved, men en fiskefilet tager ingen tid at lave og den kan også nydes som en simpel aftensmad. Vi har flere gange spist rugbrød til aftensmad og det elsker jeg også nogle gange.
Jeg har fundet min rødspætte hos fiskehandleren, men den findes naturligvis også i diverse supermarkeder. Rigtig god fornøjelse med madlavningen, jeg håber I kan lide opskriften.

Sprød fiskefilet

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Hovedret
Antal 2 personer

Ingredienser
  

 • 2 rødspættefiletter, eller rødtunge
 • 1/2 dl hvedemel
 • 1/2 dl mælk
 • 1 pisket æg
 • 1/2 dl rasp, eller panko
 • Smør/olie til stegning
 • 2-4 skiver rugbrød, efter behov
 • Citronskiver, remolade, salt, peber og frisk dild/purløg/persille til topping

Sådan gør du
 

 • Start med at find alle ingredienserne frem, samt 4 små skåle/dybe tallerkner. Tag derudover dine rødspætter ud af køleren og drys med lidt salt og peber
 • Bland hvedemel med 1 tsk. salt og lidt peber i den ene skål. Tilsæt mælk, pisket æg og rasp i hver sin skål
 • Inden du skal vende rødspætten i skålene, skal du først duppe den tør med lidt køkkenrulle. Vend derefter fisken i følgende rækkefølge: mælk, mel, æg og til sidst rasp. Placer fisken på en ren tallerken, mens du finder en pande og fedtstof frem
 • Steg fiskefileterne i smør på en varm pande eller i neutral olie, til de er gyldne. Der skal hele tiden være fedtstof på panden, for at gøre dem ensartet og flotte gyldne, så brug ca. 1 spsk. smør (måske mere). Lad dem dryppe af på køkkenrulle og drys igen med lidt salt og peber
 • Server dine sprøde fiskefileterne med rugbrød, citronbåde, remoulade og evt. lidt friske krydderurter til. Velbekomme

Noter

Målene på mel, mælk og rasp er ca. hvad jeg brugte. Tilføj evt. lidt af gangen i de forskellige skåle, for at undgå madspild. 

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.