Lun salat med bagte radiser og løg

Jeg har netop lavet denne salat med bagte radiser og løg og det er altså en fantastisk sammensætning, hvis jeg selv skal sige det. Nu tænker I måske: bagte radiser?? Jo jo, den er god nok! Den lidt skarpe smag fra rå radiser forsvinder en smule når de bages. Derudover minder de meget om konsistensen fra rodfrugter, hvilket også er et hit herhjemme. Glæd jer til en simpel opskrift med få ingredienser, og måske prøve noget nyt?

Jeg mindes ikke selv at have smagt bagte radiser før, men altid fået dem rå i eksempelvis en kartoffelsalat. Det smager nu også godt, men nu skulle jeg altså prøve noget nyt. Jeg havde en masse radiser liggende herhjemme fra en grøntsagsboks fra Eatgrim, som skulle bruges. De radiser jeg brugte var kæmpe store og ikke nogle jeg normalt ser i mange supermarkeder. Hvis I ikke kan finde de lidt større radiser, så brug dem I kan finde. Hvis I bruger de små runde, ville jeg bage dem som de er og ikke skære dem over.

Salaten fungerer perfekt som tilbehør og kan serveres til det meste, eller som en del af en masse små anretninger.

Tøm-køleskabet-salat

Min salat med bagte radiser endte faktisk med at være en del af min nye #brugdinmad udfordring, som handler om at bruge hvad man allerede har derhjemme. Samtlige ingredienser i opskriften er faktisk nogle jeg normalt har på lager, lige udover radiserne, som var ved at blive kedelige. De blev så tryllet til denne lækre salat!

#Brugdinmad foregår på Instagram, hvor det handler om at inspirere jer derude til mindre madspild og at bruge det der allerede findes i køleskabet. På min kanal kan I finde tips og tricks, til at pifte jeres kedelige rester lidt op. Forhåbentlig kan det inspirere nogle til at lave et lækkert måltid, og måske selv deltage i udfordringen? Post jeres næste tøm-køleskabet-ret og benyt #brugdinmad , tag mig, og vær med i det nye fællesskab med madinspiration på Instagram. I kan se min tidligere video på kanalen for en længere forklaring af konceptet.

Nu til opskriften! Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

Salat med bagte radiser og løg

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Antal 2 personer

Ingredienser
  

Salaten

 • 8 store radiser
 • 2-3 rødløg
 • 1/2 citron, saften heraf
 • Olivenolie
 • Salt & peber
 • Hakket persille
 • Feta/andet ost

Dressing

 • 2 tsk. dijonsennep
 • 2 tsk. honning
 • 1/2 citron, saften heraf
 • Nip salt og peber

Sådan gør du
 

 • Start med at tænd ovnen på 200 grader, varmluft. Skyl dine radiser og find de resterende ingredienser frem
 • Skær radiserne i mundrette tern (skær dem ikke over, hvis de er meget små) og løg i kvarte. Vend dem i saften fra ½ citron, lidt olivenolie, salt og peber. Kom blandingen på en bageplade og giv det 25 minutter i ovnen, når den er varm
 • Mens du venter, kan du lave din dressing. Bland det hele sammen og smag til med hvad du synes den mangler
 • Salaten vendes i dressingen og toppes med hakket persille, lidt revet ost/feta, salt & peber Server salaten som tilbehør og eventuelt med lidt brød til

Noter

De bagte grøntsager kan komme på køl og nydes en anden dag. Du kan derfor snildt lave en stor portion.

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.