Bruschetta med bagte tomater

Jeg har efterhånden flere opskrifter på bruschetta herinde, men I skal ikke gå slip af den nyeste. Herunder får I opskriften på bruschetta med bagte tomater. Opskriften er ligetil og smager fantastisk! De flotte farverige tomater pynter altså på et hvert middagsbord, og bruschetta passer nærmest til alle anledninger. Rigtig god fornøjelse.

Personligt serverede jeg denne omgang bruschetta med bagte tomater sammen med lidt kylling. Kombinationen kan I jo helt selv bestemme. Bruschetta passer både godt som tilbehør, forret, til grillen, eller til tapas. Mulighederne er mange, og det er lækkert det hele!

Efter min mening kræver en bruschetta ikke noget særligt. Et godt brød, en form for ost, oliven olie, og en slagt grønt, så behøver man ikke mere. Brødet jeg har brugt er et hjemmelavet surdejsbrød, hvilket jeg arbejder på at skrive ind til jer. Jeg bruger surdej i alt mit brød, men jeg skal lige omregne til gær også, så alle kan være med.

Hvis I er vilde med bruschetta så har jeg også fire andre versioner med; gedeost, burrata, blåskimmel og ristede svampe. I finder dem alle her

Bruschetta er jo den perfekte sommermad. Så hvis solen kunne skrue lidt op, ville det være skønt! Sol eller ej, så håber jeg I får en dejlig weekend, og at I kan bruge opskriften. Velbekomme.

Bruschetta med bagte tomater

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Forret, Tilbehør
Køkken Italiensk
Antal 2 personer

Ingredienser
  

 • 125-150 g tomater
 • 1 fed hvidløg
 • 1 spsk. balsamico eddike
 • 1-2 skiver brød/person
 • 1 kugle frisk mozzarella
 • Oliven olie, salt & peber
 • Frisk basilikum

Sådan gør du
 

 • Tænd ovnen på 140°, varmeluft. Skyl tomaterne, skær i halve/kvarte og vend i ca. 1 spsk. oliven olie, 1 spsk. balsamico, salt, peber & 1 fed presset hvidløg. Bages i ca. 30 minutter
 • Når der er ca. 5 minutter tilbage af bagetiden, skærer du et par skiver brød pr. person. Dryp med lidt olie, og grill brødet på en grill/grillpande/alm. pande til det er gyldent. Når brødet vendes første gang kommer du lidt mozzarella på hvert brød, så osten kan smelte
 • Fordel tomaterne ovenpå, krydr med salt, peber og top med basilikum
 • Kan nydes som tilbehør, forret, eller hvad du ellers ønsker

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.