Laksetatar med urter og sprødt skind

Laksetatar er skønt som forret, eller som en del af frokostbordet. Det tager ingen tid at lave og så smager det fantastisk. Du kan variere din laksetatar på flere måder, men her får du mit bud på en skøn laksetar med dild, kapers og sprødt skind på toppen. Velbekomme. 

Det var egentlig ikke min plan, at jeg ville lave sprødt skind til denne tatar. Man da jeg havde fjernet skindet fra laksen, kunne jeg jo ligeså godt forsøge. Det sprøde og salte skind komplimenterede den fede laks helt utroligt og jeg kan kun anbefale dig at prøve. Jeg beskriver hvordan du renser skindet nedenfor, i selve opskriften. Det er super nemt og alt det kræver er en skarp kniv.

En nem forret

Laksetatar er en skøn og nem forret, som ikke kræver mange ingredienser. Du kan også riste tynde skiver af rugbrød og servere sammen med. Det ville også være lækkert. En anden mulighed ville også være at skære skindet i større stykker, og servere tataren ovenpå skindet, som en lille hapser. Mums!

Husk, at hvis du skal spise rå fisk, skal du være sikker på, at der ikke er levende parasitter i den. Du skal derfor selv smide fisken i fryseren, i mindst 24 timer, eller spørge fiskemanden til råds.

Hvis du er vild med fisk og skaldyr, kan jeg også anbefale:

Nu til opskriften. God fornøjelse!

Laksetatar

En skøn og nem forret til dig og dine gæster. Velbekomme.
Tilb. tid 25 minutter
Ret Forret
Køkken dansk, Nordisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 250 g fersk laks
 • 100 g røget laks
 • 1 lille rødløg/skalotteløg
 • 1 håndfuld dild, ca. ½ bundt
 • 1 citron
 • 3 spsk. kapers
 • 1 tsk. dijonsennep
 • 2.5 spsk. creme fraiche
 • Salt & peber

Sådan gør du
 

 • Fjern skindet fra laksen med en skarp kniv, gerne filetkniv*. Rens lakseskindet for rester og skær i strimler (ca. 1 cm bredde). Steg skindet sprød i varm neutral olie, og kom derefter på et stykke køkkenrulle. Drys med lidt salt med et samme.
 • Skær alt laksen i små stykker og bland sammen i en skål. Tilføj fintsnittede løg, hakket dild, saften fra ½ citron, kapers, dijonsennep, creme fraiche. Smag til med salt, peber og ekstra citronsaft. Måske du også kunne tænke dig lidt ekstra dijonsennep?
 • Anret tataren med ekstra dild på toppen og sprødt skind. Velbekomme.

Køkkenudstyr

Noter

Husk, at hvis du skal spise rå fisk, skal du være sikker på, at der ikke er levende parasitter i den. Du skal derfor selv smide fisken i fryseren, i mindst 24 timer, eller spørge fiskemanden til råds.
Reklamelinks er markeret med*

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.