Ceviche af sandart med lime, koriander og avokado


Ceviche er en fantastisk forret, og ikke mindst nem! En ceviche behøver kun ganske få ingredienser, og desuden kan fisken variere alt efter smag. Jeg har brugt en sandart til min ceviche, men torsk, laks og tun fungerer også rigtig godt. Retten er populær i de latinamerikanske lande, men den passer altså også godt hjemme på jeres middagsbord. Få opskriften lige her.

Ceviche er betegnelsen for rå fisk marineret i citrussaft. Retten kræver som sagt ikke mange ingredienser, og denne version består af fisk, syre, krydderurter, avokado og løg. Det var ikke meget vel? Udover at ingredienserne er få, så er fremgangsmåden også rigtig nem. Kort fortalt skal det meste bare snittes fint, lidt citron/lime over, og så på køl i 30 minutters tid. Det kunne da ikke være nemmere!

Retten kan nydes som forret, til tapasbordet eller som en del af hovedmåltidet. Det fungerer egentlig til det meste. Derudover så synes jeg retten er så smuk, og især med den varme baggrund jeg har fået. Baggrunden er fra et samarbejde (reklame), med Photo Styling Background, som laver smukke fotobaggrunde. Jeg valgte denne, da jeg gerne ville udfordres lidt med farverne, og det fungerer ret godt med fiskeanretningen. Synes jeg da selv!

Mangler I tips til et lækkert tapasbord? Jeg har samlet nemme opskrifter til billige penge lige her. 

Vi delte denne portion i to, og kunne godt have nøjes med mindre, men vi var sultne! Vurder derfor selv hvor meget fisk, I kunne tænke jer. De resterende ingredienser kan også gå til 300 g fisk. Jeg ville dog anbefale ca. 50-100 g fisk/person, når det er en forret. Især hvis der serveres brød til. Brødet I ser er et hjemmelavet, og er en del af mit lille surdejsprojekt. Jeg øver mig på at ramme ‘det gode brød’ hver gang, og snart kan jeg også dele en opskrift på dette! Jeg elsker et godt hjemmebagt brød, og dette blev fantastisk! Sprød skorpe, saftigt, og smukke lufthuller.

God fornøjelse med opskriften!

Ceviche af sandart

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Forret, Tilbehør
Antal 3 personer

Ingredienser
  

 • 250 g Sandart - Laks, torsk og anden fisk fungerer også (tjek note)
 • 1/2 rødløg
 • 1 forårsløg
 • 2 lime
 • 2 spsk. olivenolie
 • 1 håndfuld koriander (jeg er ikke selv vild med koriander, men her fungerer det super godt! Erstat evt. med persille)
 • 1 spsk. revet ingefær (kan undlades)
 • 1 avokado
 • salt & peber
 • Serveres eventuelt med lækkert brød til, sammen med lidt olivenolie

Sådan gør du
 

 • Start med at tage alle ingredienserne frem på køkkenbordet. Snit dine løg og forårsløg og kom i en skål. Tilføj limesaft, revet ingefær, koriander og olivenolie. Rør det godt sammen og drys med lidt salt & peber
 • Skær fisken i tynde firkanter og kom i din skål. Vend det godt rundt, og kom på køl i ca. 30 minutter.
 • Efter 30 minutter tilsætter du avokadotern og topper eventuelt med ekstra koriander. Server cevichen med en skive brød til. Velbekomme - det smager fantastisk!

Noter

Fisk til ceviche: Ved brug af rå fisk, skal du være opmærksom på følgende. Hvis du køber det hos fiskehandleren, skal det være egnet til at spise med det samme (råt). Hvis du derimod køber det i Brugsen, så frys det selv ned i et døgn, og tø der derefter langsomt op. Ligesom til sushi og andre retter med rå fisk.
Portioner: Jeg ville anbefale alt mellem 50-100 g fisk pr. person, hvis det er en forret. 

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.