Focaccia med tomat, hvidløg og krydderurter

Et lækkert brød gør altså underværker, og focaccia er bestemt ingen undtagelse! I sidste uge stod den på lidt nye projekter, hvor jeg blandt andet bagte focaccia med tomat, hvidløg og krydderurter. Det smagte så lækkert, og fik lige den konsistens jeg ønskede. Det fedeste ved denne type brød er, at man ikke behøver de store bage-skills. Alle kan altså være med, og du får opskriften lige her.

Opskriften er lige til at gå til, og kræver ikke mange ingredienser. Denne version med tomat, hvidløg og krydderurter er blot en af mange, og det er kun fantasien der sætter grænser. Jeg er selv ret vild med kombinationer som; rødløg, timian og gedeost, eller rosmarin, løg og feta. Og mange flere!

Focaccia er perfekt som tilbehør, til grillaftenen, madpakken, suppen, salaten, og hvad du ellers har lyst til. Rigtig god fornøjelse.

Focaccia med tomat, hvidløg og krydderurter

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 10 minutter
Ret Tilbehør
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 25 g gær
  • 5 dl lunken vand
  • 350 g hvedemel
  • 150 g durummel (eller typo00)
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 håndfulde basilikum & timian (gem lidt til topping)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt

Til topping

  • Cherrytomater
  • Krydderurter
  • Flagesalt
  • Olivenolie

Sådan gør du
 

  • Start med at bland gær med lunken vand godt sammen. Tilføj derefter mel, presset hvidløg, og en håndfuld hakkede krydderurter. Ælt i ca. 5 minutter
  • Når dejen er ælten godt sammen kommer du salt og olie i. Vend dejen sammen igen, kom film/viskestykke over, og stil et lunt sted i en time
  • Når dejen er hævet kommer du den forsigtigt i et beklædt fad. Prik med fingrene rundt i dejen og kom olie, tomater, krydderurter og flagesalt på toppen. Tomaten skal ikke presses helt ned, men blot være halvt nede i dejen (ca.). Lad dejen hæve i ca. 40 minutter derefter
  • Tænd ovnen på 200 grader (varmluft), og bag brødet i ca. 30 minutter, til det har en gylden og sprød skorpe
  • Tag brødet ud og lad det afkøle på en rist, uden bagepapiret. 

Find mange flere opskrifter på bagværk lige her

Læs også

3 Kommentarer

  • Svar
    Sophie
    10. september 2019 at 9:04

    Hvor stort er det fad du bruger? 🙂

    • Svar
      Camille Maja
      10. september 2019 at 9:14

      Hej Sophie, jeg tror det er ca. 15×26. Ca! 🙂

      • Svar
        Sophie
        10. september 2019 at 10:18

        Mange tak! 🙂

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.