Pasta med serrano, tomater og burrata

Pasta med serrano, tomater og burrata er en skøn og simpel hverdagsret på kun 15 minutter. Nyd din pasta sammen med et køligt glas tør hvidvin, eller en let rødvin. Begge dele ville smage skønt. Velbekomme.

Denne pasta med serrano kan faktisk nydes både kold og varm. Jeg har selv haft en portion med i madpakken og det smagte ligeså skønt, som dagen før. Så hvis I kun er to derhjemme, ligesom os, så følg da opskriften nedenfor til fire personer. Du vil blive glad for det dagen efter.

I min opskrift tilføjer jeg friske cherrytomater, men du kan også stege dem godt af på en olieret pande, eller tilføje andre grøntsager. Måske har du nogle derhjemme, som skal spises? Jeg har forsøgt at holde min pasta så enkel som muligt, så den netop kan laves hurtigt. Perfekt til de aftener hvor det skal gå ekstra stærkt, men uden at gå ned på kvaliteten.

Nu til opskriften. Rigtig godt fornøjelse i køkkenet og velbekomme. 

Pasta med serrano, tomater og burrata

Pasta med serrano, tomater og burrata er en skøn og simpel hverdagsret, der tager et kvarter at bikse sammen. Nyd den sammen med et godt glas vin. Velbekomme.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Aftensmad, Hovedret, Pasta
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 450 g pasta
 • 1 citron
 • 150 g cherrytomater
 • 100 g ærter (fra frost)
 • 150 g serrano eller mortadella
 • 2 stk. burrata
 • 1 håndfuld frisk basilikum
 • Olivenolie
 • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du
 

 • Find alle ingredienserne frem og kog pastaen efter pakkens anvisning.
 • Optø ærterne.
 • Halver cherrytomaterne, pluk lidt basilikum og pres saften fra citronen.
 • Bland den kogte pasta med ærter, tomat, citronsaft, 3 spsk. olivenolie, salt og masser af kværnet peber.
 • Anret pastaen med stykker af serrano og burrata. Top med frisk basilikum, lidt ekstra olivenolie og peber. Velbekomme.

Det er vidst ingen hemmelighed at jeg elsker pastaretter. Generelt er jeg ret så glad for det italienske køkken og den enkelthed deres mad består af. Der skal nemlig ikke meget til at lave en god pastaret og ofte er det en fremragende tøm-køleskabets-ret.

Når jeg laver pasta herhjemme, består den oftest af en til to grøntsager, en type pasta, parmesan, frisk peber og citron. Derudover varierer jeg pastaen med: en fløderest, en anden type ost, pastavand, en klat smør, eller hvad jeg ellers lige har herhjemme. Det vigtigste for mig er, at den er nem at lave og samtidig smager dejligt.

Hvis du har lyst til andre pastaretter, så finder du flere herunder:

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.