Pasta med svampe, asparges og ricotta

Er I klar til den nemmeste pastaret, som I kan lave på under 20 minutter? Her får I opskriften på pasta med svampe, asparges og ricotta, og den smager fantastisk! Jeg har brugt kejserhatte i min pasta, men diverse svampe kan egentlig bruges. Det er op til jer. Pastaen er fuld af smag og er dejlig sommerlig, og I finder opskriften lige herunder.

Pasta er virkelig noget af det nemmeste at lave synes jeg. Jeg laver rigtig ofte en pastaret, baseret på hvad jeg har i køleskabet. Der skal virkelig ikke meget til at gøre det lækkert. Lidt grønt, en form for sovs/ost/pesto/tomat, og så bare lidt tørret/frisk pasta, så er den hjemme. I denne omgang har jeg lavet en pasta med svampe, hvor jeg har tilføjet lidt sæsongrønt: grønne asparges som er fantastisk i en pasta! Derudover har jeg tilføjet ricotta for at gøre pastaen lidt cremet, og en masse citron for at få lidt balance i smagene. Alt i alt, en rigtig god pasta, hvis jeg selv skal sige det.

Hvis I er ligeså vilde med pasta som jeg, så finder I alle mine pastaretter lige her. Mine favoritter er nok denne pasta med cremet sovs af søde kartofler, eller en klassisk pasta med italienske kødboller. 

Rigtig god fornøjelse med opskriften. Jeg håber I kan lide den! 

Pasta med svampe, asparges og ricotta

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Hovedret
Antal 2 personer

Ingredienser
  

 • 200-250 g pasta (alm. pasta/frisk pasta)
 • 100 g kejserhatte (eller andre svampe)
 • 1 løg (skalotte, alm. løg, rødløg)
 • 1 fed hvidløg
 • 5-10 grønne asparges
 • 1/2 citron
 • 100 g ricotta
 • 1 håndfuld persille
 • Olivenolie, salt, peber

Sådan gør du
 

 • Start med at find alle ingredienserne frem og skyl alt det grønne. Skær svampe og løg i skiver, pres dit hvidløg og skær asparges i mundrette stykker
 • Sæt vand over til pasta og kog efter anvisning
 • Kom olie på en varm pande og steg svampene til de er gyldne. Tilsæt derefter snittede løg og presset hvidløg og steg i ca. 2 minutter. Krydr med salt & peber
 • Tilsæt din asparges og pres ½ citron udover blandingen. Efter et par minutter blander du din kogte pasta sammen med det grønne. Vend blandingen med ricotta, en håndfuld hakket persille og smag til med salt, peber & ekstra citronsaft
 • Server mens pastaen er varm. Velbekomme

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.