Nem kartoffelsalat – og fokus på mindre madspild

Jeg har før delt en opskrift på en kartoffelsalat – denne version er dog lidt mere klassisk, og lidt mere cremet. Denne version er mere frisk, med en let olie/sennepsdressing, samt med en masse grønt.

Find opskrift på en klassisk kartoffel lige her.

Det grønne element er sommerportulak, som jeg aldrig har arbejdet med før, men som smagte super lækkert i en kartoffelsalat. Jeg har netop testet Eat GRIM, som leverer grøntsager til din hoveddør. Det er dog ikke “bare” grøntsager – det er grøntsager, som bliver kasseret i landbruget. De bliver kasseret fordi de enten er blevet overproduceret, har en forkert form/størrelse, eller fordi de har en “fejl”. Jeg kontaktede selv Eat GRIM, da jeg synes det er et helt fantastisk projekt de har startet for at mindste madspild. Derudover er det noget jeg selv går meget op i, og ville derfor hjælpe med at sprede budskabet.

Madspild

Madspild er noget de fleste af os enten oplever, kommer til, eller er ligeglade med. I Danmark er der omkring 160.000 TON mad, som kan spises, som bliver smidt ud pga. kosmetiske fejl etc. Er det ik noget svineri? Tallet er jo meget højere ift. hvor meget man også selv ikke får brugt, og det er noget der sker for alle. Jeg hader selv når jeg ikke får brugt det jeg nu har i køleskabet. Det sker oftest fordi jeg er gået ud at spise, i stedet for at bruge det jeg har i køleren.

Madspild er noget jeg selv går rigtig meget op i, og jeg prøver så vidst muligt, at mindste mit eget forbrug. Jeg laver enten en seperat kurv med ting der skal spises i denne uge, fryser noget ned, eller laver en stor portion mad ud af det. Her er det især retter som: Tærte, pizza, og pasta, jeg især synes er godt! Her er det så nemt at få brugt det måske lidt triste grønt, som hænger lidt.

Udover at lave retter og separate skuffer til din mad, så kan du også lave en madplan. Du får både overskud i hverdagen + sikrer dig mindre madspild. Det er en win win, som jeg ser det!

Jeg var især glad for Eat GRIM’s koncept, fordi de tager hånd om dette problem, samt at man også støtter en god sag. Jeg kan kun anbefale deres bokse, som du kan læse meget mere om på deres hjemmeside. Du kan både få en stor og lille boks, og i hver af dem kommer der en lille folder, hvor der står hvilke grøntsager du har fået. Det synes jeg især var fedt, fordi der var nogle af dem, som jeg aldrig havde prøvet/set før.

Rabatkode

Har du selv lyst til at støtte et godt formål, og være med til at mindske madspild? Lige nu kan jeg, i samarbejde med Eat GRIM, give 25% på din første box hos dem. Jeg kan kun stå inde for deres produkter, og giver dem en kæmpe anbefaling herfra! Rabatkode: camillemaja (25% ved køb af første box). Du kan købe 2 forskellig bokse, via deres hjemmeside, lige her. 

Tilbage til opskriften, som er til 3-4 personer: 

Opskrift

Salaten

 • 750 g kartofler
 • Sommerportulak/anden salat
 • 1 skalotteløg
 • Persille (jeg brugte en stor håndfuld)
 • 100 g edamame bønner
 • Evt. tomat

Dressingen

 • 3 spsk. olivenolie
 • 1 spsk. kapers
 • 5 spsk. creme fraiche
 • 1 tsk. æblecideredikke/citronsaft
 • 1-2 tsk. sennep
 • Salt & peber

Fremgangsmåde

Salaten

 • Start med at kog dine kartofler og lad dem derefter køle helt af. Det er noget du rent faktisk kan gøre aftenen før, hvis du har lyst
 • Hvis du skal vente på dine kartofler køler af, kan du lave din dressing mens du venter
 • Skyl og hak din salat i mundrette stykker
 • Hak persille og løg fint
 • Skær dine kartofler i kvarte stykker (når de er kolde)
 • Bland persille, edamame, persille, løg i en skål

Dressingen

 • Bland olie, creme fraiche, æblecideredikke/citron & sennep
 • Hak kapers og bland dem i dressingen. De kan også undlades, hvis du ikke er fan af kapers
 • Smag til med salt, peber & evt. de andre ingredienser. Alle kan lide noget forskelligt! Måske du også vil have mere dressing end jer?
 • Hæld dressingen over dine kartofler og lad det stå på køl i 30 minutter ca.
 • Server sammen med et stykke kød, eller andet grønt

Velbekomme! 

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.