Pasta med bagte rødbeder og blåskimmel

En fantastisk lyserød pasta med bagte rødbeder og blåskimmel er nu klar til jer. Jeg er selv helt vild med farven, og man kan da kun blive i godt humør, af at kigge på sådan en smuk rødbede-pasta! Pastaen er nem at gå til, og så smager den rigtig lækkert. Mængden af blå ost kan altid justeres, efter hvor meget styrke I ønsker. Opskriften findes lige herunder – Velbekomme.

Foto: Thomas Alcayaga

Opskriftudvikling for Ost & Ko

Opskriften er udviklet i samarbejde med Ost & Ko, som inviterede til en lærerig dag med temaet “Ost i grønne hverdagsklæder”. Her var vi flere opskriftudviklere samlet, sammensat i hold, hvor alle skulle komme med 2 retter, der inkluderede ost & grønt. Jeg var sammen med Katharina, der har bloggen Beetrootbakery, og sammen udviklede vi to skønne opskrifter. Denne lyserøde pasta, samt pære-pandekager med blåskimmelcreme. Denne opskrift kommer i næste uge.

Har I lyst til at se hvad de andre lavede af opskrifter? De kan findes lige her

Det sjoveste på dagen var, at vi ikke kunne planlægge noget i forvejen. Osten vi skulle arbejde med var hemmelig, da den skulle trækkes op af en hat, og så var der fri leg derefter. Katharina sagde lige inden at hun ville arbejde med alt andet end blåskimmel. Og hvad trækker hun så? Blåskimmel selvfølgelig!
Personligt elsker jeg blåskimmel, og målet for dagen var også at finde retter Katharina kunne lide. Denne pasta er derfor utrolig mild og cremet, og har ingen skarpe smage, som nogle måske forbinder med blå ost. Blå ost giver en fantastisk smag til en pasta som denne, og I finder mange flere lækre retter på ost her på bloggen.

Jeg håber I kan lide vores opskrift. Vi synes selv den er fantastisk med kombinationen er cremet ost, lidt syrlighed fra citron og sødmen fra rødbederne. Rigtig god fornøjelse!

 

Pasta med rødbede og blåskimmel

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 350 g frisk pasta
 • 200 g brune champignon
 • 300 g rødbede
 • 1 rødløg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 håndfuld frisk spinat
 • 2,5 dl fløde
 • 50-100 g blåskimmelost fx Danablue
 • 1 lille håndfuld frisk timian
 • Olivenolie, salt, peber og citron

Sådan gør du
 

 • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skræl rødbeder og skær dem i små tern. Bland med salt, peber, et skvæt olivenolie og lidt citronsaft. Bag dem i 30 minutter i ovnen
 • Skyl og skær svampe i skiver. Fjern skræl fra løg og hvidløg og hak det fint. Steg svampe, løg og hvidløg i lidt olivenolie på en stor pande, til det hele er blødt. Tilsæt fløde og derefter blåskimmel lidt ad gangen - smag dig frem efter mængden. Tilsæt 1 dl vand og smag til med salt, peber og citronsaft. Tilsæt hakket timian, skru helt ned for varmen og lad det stå, imens pastaen koges
 • Kog den friske pasta al dente i saltet vand. Kom frisk spinat og halvdelen af de bagte rødbeder på panden sammen med den kogte pasta. Server toppet med resten af de bagte rødbeder og frisk timian

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.