Pasta med cremet sovs af søde kartofler

Det er ingen hemmelighed, at jeg er vild med en god pasta. Denne pasta med cremet sovs af søde kartofler har en god balance i smagene, og så er den utrolig nem at lave! Lyder det ikke godt? Jeg har aldrig prøvet at lave en sovs ud af sød kartoffel, men det smagte helt fantastisk, og det bliver bestemt ikke sidste gang. God fornøjelse i køkkenet!

Jeg elsker at lave mad, men jeg gider heller ikke altid at stå i køkkenet i flere timer, og især ikke på travle dage. Derfor er denne pastaret helt perfekt, uanset om det er hverdag eller weekend. Den tager ingen tid at bikse sammen, og det ved jeg, at vi er mange af os, som sætter pris på.

Hvis du er ligeså vild med pasta, som jeg er, så skal du næsten tjekke mine andre pastaretter ud; 

En pastaret er en sikker vinder, i rigtig mange situationer. Koldt, cremet, varmt, sødt, syrligt, ja, alle slags pastaer gør mig varm indeni. Jeg tror ikke engang jeg kan sige én pasta, som er min favorit – der er så mange lækre variationer! Dog ved jeg, at jeg bedst kan lide en enkelt pasta, og derudover skal pastaen være al dente. Det kommer nok meget an på lejligheden, pastaen serveres til.

Men nu til opskriften! Jeg håber I kan lide den, og så vil jeg blot ønske jer god fornøjelse med madlavningen og rigtig dejlig dag. 

 

Pasta med cremet sovs af søde kartofler

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Hovedret
Antal 2 personer

Ingredienser
  

 • 200-250 g frisk pasta
 • 300 g sød kartoffel
 • 1 stort rødløg
 • 2 fed hvidløg
 • 250 g brune svampe
 • 1/2 citron
 • 1 dl pastavand
 • Salt, peber & revet muskatnød (kan undlades)
 • Frisk timian og revet parmesan på toppen

Sådan gør du
 

 • Start med at tænde din ovn på 200 grader, varmeluft, og skræl derefter de søde kartofler
 • Skær rødløg & sød kartoffel i mundrette stykker, og placer på en beklædt bageplade. Tilføj hele hvidløg, olie, salt, peber, revet muskatnød og vend sammen. Giv ca. 20 minutter midt i ovnen, når ovnen er varm
 • Mens du venter, kan du rense dine svampe. Skær dem i kvarte, og steg dem gyldne på en pande med fedtstof, salt og peber. Stil derefter til side
 • Sæt vand over med en spsk. salt, og kog din pasta efter anvisning. Jeg plejer at koge min friske pasta al dente i ca. 3-4 minutter, når vandet koger. Husk at time pastaen, med dine grøntsager i ovnen OG gem 1 dl. af pastavandet
 • Efter 20 minutter blender du din grøntsagsblanding sammen med saften fra 1/2 citron. Tilføj evt. et par spsk. mælk/vand, hvis du mangler lidt væske. Den skal blive til en ensartet masse
 • Tag en stor pande og rør pasta, sovs, svampe og pastavand sammen
 • Smag til med salt, peber, revet muskat & ekstra citronsaft. Server med revet parmesan og friske urter på toppen - dertil fungerer en god olivenolie også eminent som topping!

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.