Lækker og nem bønnesalat med sprøde croutoner og sennepsdressing

Bønnesalat med sennepsdressing

En nem bønnesalat kan fungere til det meste. Udover det tager ingen tid at bikse sammen, så smager det også fantastisk. Salaten indeholder ikke mange ingredienser, og med en karakteristisk sennepsdressing og sprøde croutoner på toppen, så bliver det ikke bedre! Jeg håber I vil tage godt imod opskriften. 

En bønnesalat kan som sagt fungere som tilbehør til mange retter. Personligt serverede jeg salaten sammen med en helstegt kylling, hvor jeg hertil havde smidt lidt rodfrugter i fadet sammen med kyllingen. Så stod det egentlig bare og passede sig selv, mens jeg gjorde bønnesalaten klar.

Mangler du en opskrift på helstegt kylling, så finder du en lækker version lige her. 

Opskriften er til fire personer, men måske bor du alene? Jeg ville anbefale at du laver lidt ekstra alligevel, så det er dejligt nemt dagen efter. Tilføj eventuelt dressingen på selve dagen, så du undgår den bliver kedelig. Velbekomme!

Bønnesalat

Forb. tid10 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid20 min
Ret: Salat, Tilbehør
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 300 g grønne bønner
  • 150 g edamame bønner
  • feta efter behov
  • 1/2-1 rødløg (evt. syltet)
  • 2 skiver lyst brød/boller (brug gerne noget lyst brød, som er et par dage gammelt)
  • Olie, salt, peber

Dressing

  • 2 tsk. dijonsennep
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1.5 spsk. æblecidereddike
  • 1/2 tsk. honning
  • Salt, peber

Sådan gør du

  • Start med at tænd din ovn på 200 grader, varmeluft
  • Skær dit brød i små stykker og bland med 1-2 spsk. olie, salt og peber. Placer derefter på en beklædt bageplade og giv dem ca. 10-15 minutter i ovnen (til gyldne og sprøde). Sæt derefter til side
  • Sæt vand over (ca. 1 liter) med 1 spsk. salt. Skyl og skær lidt af enderne af bønnerne
  • Bland din dressing og stil til side. Smag til med salt, peber, eller hvad du ellers synes den mangler
  • Skær rødløg i skiver
  • Når vandet koger tilføjer du bønnerne, som koges i 2 minutter. Kog edamame med efter 1 minut, og kog dem med i den resterende tid. Hæld derefter vandet fra
  • Anret salaten med bønner, feta, rødløg, croutoner og top med sennepsdressing

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.