Cacio e pepe – Klassisk pasta med pecorino og peber

Annonce / Den nemmeste pasta du nogensinde kan lave: Cacio e pepe. En klassisk italiensk pastaret, som kun tager 15 minutter at lave. Den smager fantastisk og består af spaghetti, pecorino og peber. Simpelt og helt ekstremt lækkert. Server din cacio e pepe med et lækkert glas amarone, som passer fantastisk til retten. 

Indlægget er lavet i samarbejde med den Italienske vinproducent Masi, hvor jeg bruger vinen “Costasera”. En meget fyldig og velafbalanceret vin, som er særlig god til kød og modnede oste. Jeg valgte derfor at lave pastaretten som indeholder pecorino – hvilket er en modnet ost. Vinen gik fantastisk til retten og fremhævede smagen af ost og peber. Ligesom en vin skal kunne. Jeg ser mig selv som en vinkender, på et helt almindeligt niveau. Vinen skal komplimentere maden og omvendt. De skal altså fremhæve hinandens smage – dét er en god vin for mig. Netop denne vin fandt jeg afbalanceret og god til en vinteraften, som idag. Jeg kunne også sagtens finde på at servere den til en lækker tapas platte eller osteservering.

Har du selv lyst til at prøve Masis’s skønne vine, så kan du finde et større udvalg hos Bilka lige her. Du kan også læse meget mere om Masi’s vine på deres egen hjemmeside

Cacio e pepe behøver ikke den store forklaring. En simpel pasta som smager af en million, og som både fungerer på en hverdagsaften og til gæster. Gør jer også selv den tjeneste at nyd et glas rødvin sammen med retten. Som eksempelvis “Masi Costasera Amarone“, som jeg har serveret til. Det gør oplevelsen meget bedre!

Rigtig god fornøjelse i køkkenet og velbekomme.

Cacio e pepe

Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Pasta
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 450 g spaghetti
 • 35 g smør
 • 2 dl pastavand
 • 100 g pecorino
 • 3-4 tsk. friskkværnet peber
 • 1 spsk. olivenolie
 • Salt
 • Toppes med ekstra pecorino og kværnet peber

Sådan gør du
 

 • Kog din spaghetti i letsaltet vand, efter pakkens anvisning - gerne en smule underkogt, da pastaen også skal på panden om lidt. Gem ca. 2 dl pastavand.
 • Smelt smør og olivenolie på en pande. Tilsæt 1 dl pastavand, friskkværnet peber og lad det simre lidt.
 • Afdryp spaghettien og kom på panden sammen med 1 dl af pastavandet. Kom revet pecorino i panden og vend det hele sammen. Smag til med salt.
 • Server din cacio e pepe med ekstra revet ost, friskkværnet peber og et godt glas vin til. Velbekomme.

Læs også

1 kommentar

Skriv et svar

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.