Lun rødbedesalat med blåskimmel

Jeg håber I er kommet godt ind i det nye år, og er klar til nogle nye opskrifter. Jeg lavede denne rødbedesalat mellem juledagene, da vi var blevet lidt trætte af det tunge mad herhjemme. Julen har været fyldt med tung mad, arrangementer og hvad der ellers har hørt med. Denne rødbedesalat er med blåskimmel, pære og perlecouscous. En skøn kombination, dejlig mættende og så er den nem at lave. Velbekomme!

Først og fremmest. Rigtig godt nytår! Jeg håber I kom godt ind i det nye år, med alle fingre og øjne i behold. Min aften var så god, og nu er det lige pludselig 2020. Tiden går så stærkt synes jeg. Men nu er det altså et nyt år, og jeg glæder mig til den næste tid. 2020 bliver året hvor jeg bliver færdig med min kandidat, og forhåbentlig finder drømmejobbet derefter. Det krydser jeg da fingre for…

Et let måltid

Jeg elsker kombinationen af blåskimmel, pære og rødbede. Det fungerer bare! Men hvis I ikke kan lide blåskimmel, kan I naturligvis bruge en anden ost, som I bedst kan lide. Jeg fandt en rigtig god en fra Mammen i Føtex) forleden, som var ret mild og cremet. Jeg er personligt ikke så vild med, når en blåskimmel bliver for kraftig, så den jeg fandt var helt perfekt.

Mangler du inspiration til andre salater? Du finder flere lige her

Rødbedesalaten er nem at gå til, og kan både fungerer som tilbehør og hovedret. Vi spiste den selv til hovedret, da perlecouscous og rødbede mætter ret meget. Derudover var vi rimelig fyldte efter julen, så denne portion passede godt til to personer som hovedmåltid. Prøv jer frem og rigtig god fornøjelse i køkkenet.

Lun rødbedesalat

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Hovedret, Salat, Tilbehør
Antal 2 personer

Ingredienser
  

 • 400 g rødbede (ca. 1 rødbede)
 • 2 dl perlecouscous (eller bulgur, couscous, perlespelt)
 • 2 håndfuld blandet salat
 • 50 g blåskimmel
 • 1/2-1 pære
 • frisk persille
 • Olivenolie, salt, peber og evt. lidt citronsaft

Dressing

 • 2 spsk. olivenolie
 • 1 spsk. æblecidereddike
 • 1 tsk. dijonsennep
 • 1/2 fed hvidløg
 • salt, peber

Sådan gør du
 

 • Tænd ovnen på 200 grader, varmluft. Skræl rødbede, skær i mundrette stykker og vend i olie, salt, peber og lidt citronsaft. Giv rødbederne ca. 35 i ovnen
 • Mens du venter koger du din perlecouscous i 5 dl vand + lidt salt. Når det koger, giver du det ca. 10 minutter. Hæld derefter vandet fra og kom din dressing over, som du har rørt i mellemtiden. Når dressingen kommer over den varme couscous, suger det meget mere smag ind
 • Skær ost i små stykker, snit din pære og vend derefter med perlecouscous, rødbeder og top med persille. Drys med lidt salt og peber og server lun

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.