Opskrift: Italienske kødboller i tomatsovs - Lady & Vagabonden style

Italienske kødboller i tomatsovs – Lady & Vagabonden style

Italienske kødboller i tomatsovs smager bare helt fantastisk, og det er alt for længe siden jeg har lavet denne ret! Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst fik kødboller, og det er bare så nemt. Retten kan bikses sammen på ingen tid, og så passer den både ind på hverdagsaftener og i weekenden. Så hvis du har lyst til en nem og lækker opskrift, læser du bare videre.

Opskriften er som sagt super nem at gå til, og jeg er sikker på at det er en ret alle kan finde ud af. Min opskrift er enkel, men den kan sagtens opgraderes. Du kan f.eks. komme mere grønt i sovsen, eller lidt rødvin og fløde kan også tilføjes. Her vil jeg lade den stå endnu længere og simre, hvis de førnævnte ingredienser skal i.
Min version blev med det grønt jeg havde herhjemme, men normalt kommer jeg altid lidt kål eller gulerod i mine kødsovs/tomatsovs.

Vild med pastauniverset? Få opskriften på en klassisk kødsovs lige her

Denne italienske ret med kødboller og tomatsovs smagte bare helt fantastisk, og passer bare perfekt til det kolde efterårsvejr. Rigtig god fornøjelse med retten, og fortæl mig endelig hvad i synes!

Opskriften er til 4 personer – velbekomme: 

Opskrift

Tomatsovs

  • 3 store tomater,
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 2 dl vand
  • 4 spsk. æblecider eddike
  • Salt & peber
  • Olie til stegning
  • Basilikum
  • Tilføj evt mere grønt; revet gulerod, frisk spinat eller andet

Kødboller

  • 400 g hakket oksekød
  • 1 rødløg, fintsnittet
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 2 spsk. hakket timian
  • 1 håndfuld frisk spinat, finthakket
  • 1 æg
  • 1/2 tsk. revet muskatnød
  • 3 spsk. revet parmesan
  • Ca. 1 tsk salt & 1/2 tsk peber
  • 1 spsk. mel
  • Olie til stegning
  • ca. 75-100 g spaghetti pr. person

Fremgangsmåde

Tomatsovs

  • Snit rødløg, pres hvidløg og hak tomaterne (hak evt. også løgene til dine kødboller, nu du er igang)
  • Varm en gryde op med lidt olie og tilføj rødløg når olien er varm
  • Når løgene er klare tilføjer du tomatpuré, hvidløg og de friske tomater
  • Tilføj efter et par minutter en dåse hakkede tomater, vand, æblecider eddike og lad den koge op
  • Smag sovsen til med salt og peber og lad den stå og simre på lav varme, mens du laver dine kødboller
  • Kom evt. frisk

Kødboller

  • Finsnit rødløg, pres hvidløg, hak timian og spinat. Kom det derefter i farsen og bland rundt
  • Tilføj revet muskat, 1 æg, parmesan, salt, peber & mel og bland godt sammen
  • Form derefter kødbollerne (ca. 1 spsk pr. bolle), og varm en pande op med olie
  • Steg dem gyldne på hver side, og giv dem derefter 10 minutter i tomatsovsen med låg på
  • Sæt vand over med 1 tsk. salt, og kog din pasta til al dente
  • Serveres varm med pasta og evt. med lidt krydderurter og parmesan på toppen

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.