Svampet citronkage med marcipan og glasur

Reklame for Eva Solo // Det er tid til sommerlige desserter, og derfor har jeg lavet denne lækre svampede citronkage. Citronkagen minder vel allermest om en klassisk citronmåne, hvor jeg har opgraderet den lidt med lidt marcipan. Det gør den kun bedre, og jeg elsker syrlige desserter. Opskriften er nem, og jeg lover I bliver et hit derhjemme, hvis I laver en citronkage. God fornøjelse!

Indlægget er lavet i samarbejde med Eva Solo og deres nye Green tools-serie, der består af grønnere køkkengrej. I denne opskrift har jeg for eksempel brugt deres nye citronpresser, som gør arbejdet lidt nemmere. Kernerne bliver i presseren, og saften kan hældes direkte, mens du arbejder. Jeg er altså vild med at så mange virksomheder, gør en indsats for miljøet. I kan se hele Green tool-serien her.
Jeg prøver selv at gøre hvad jeg kan i forhold til miljøet, men det kan være en jungle at finde rundt i. Jeg tænkte f.eks. slet ikke over, at det var muligt at lave mere bæredygtigt køkkengrej. Gjorde I? Det er et fedt initiativ synes jeg!

Jeg har forresten udgivet en anden opskrift, i forbinde med mit samarbejde med Eva Solo. Det er denne lækre marokkanske salat med humus og stegt halloumi. Den kan jeg helt klart også anbefale. Den er nem og kan både fungere som tilbehør og som hovedmåltid.

En svampet citronkage

En citronkage er lidt gammeldags, men det gør den ikke dårligere! Kagen er svampet, smager fantastisk af citroner, og har et strejf af marcipan. Derudover er den toppet med glasur, og lidt revet citronskal. En god blanding af sødme og citrus, og lige som den skal være efter min mening. Hvis I ikke selv har prøvet at lave en citronkage, så er tiden altså kommet. Jeg servede selv kagen i sommerhuset på dette smukke fad, hvor nogle venner kom forbi til en bid kage. Den var hurtig væk!

Til jer der er interesserede, så brugte jeg udover citronpresseren en skarp urtekniv fra Green tool-serien, og dette skærebræt. Virkelig lækre ting som jeg nyder at have i køkkenet.

Rigtig god fornøjelse med opskriften. Jeg håber I kan lide min citronkage, og I kan som sagt tjekke Eva Solos Green tools-serie ud her.

Citronkage med glasur

Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid40 min
Ret: Bagværk, Dessert
Antal: 12 personer

Ingredienser

Citronkage

  • 4 æg
  • 250 g sukker
  • 250 g mel
  • 130 g marcipan
  • 2 tsk. bagepulver
  • 150 g smør
  • 1 nip vaniljepulver/ 1 tsk. vaniljesukker
  • Fintrevet skal fra 2 økologiske citroner + saften fra 1 citron
  • 1 dl mælk

Glasur

  • 200 g flormelis
  • 3 spsk. citronsaft

Sådan gør du

Citronkage

  • Start med at find alle ingredienserne frem. Pisk æg og sukker til en luftig masse i en stor skål. Smelt derudover dit smør, og lad det køle af
  • Riv marcipan og vend i dejen
  • Rør mel, vaniljepulver og bagepulver sammen og vend blandingen i æggemassen lidt ad gangen. Rør gerne langsomt i, så du undgår klumper
  • Tilsæt fintrevet citronskal, saften fra 1 citron, smeltet (afkølet) smør og mælk til dejen. Rør det hele sammen til du har en ensartet dej
  • Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn), og smør en springform på 20-25 cm i diameter. Hæld dejen i formen og bag den i ca. 30 minutter, i en forvarmet ovn
  • Hold øje med citronkagen og tjek til den efter ca. 30 minutter med en tandstik/kniv. Kagen er færdig når der ikke længere hænger dej fast
  • Lad kagen køle lidt af før du løsner springformen og kommer glasur på

Citronglasur

  • Bland flormelis og citronsaft sammen til glasur. Tilføj evt. lidt ekstra vand/citronsaft, hvis du vil have glasuren tyndere. Fordel glasuren i et ensartet lag, når kagen er helt afkølet
  • Pynt eventuelt også med revet citronskal & hakkede nødder, som for eksempel usaltede pistacienødder, valnødder eller andet

Noter

Citronkagen kan røres sammen på ca. 10 minutter, og tager 30 minutter at bage. Derefter skal den køle af i 30-60 minutter, før den kan pyntes og serveres.

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.