Rabarbersnitter – En nem sommerdessert

I sidste uge fik jeg rabarber med hjem fra min farmors have, og efter lidt tænketid, fandt jeg endelig på noget. Jeg prøvede ellers at gå væk fra alt det med crumble, men se hvad der skete. Denne gang blev det en slags rabarbersnitter, med sprød bund, kompot og crumble på toppen. Jeg synes selv resultatet blev så godt, og derfor skal opskriften selvfølgelig deles! 

Kalenderen siger sommer, men jeg synes ikke heeeelt at vejret er med os. Jeg drømmer mig nok stadig lidt tilbage til sommeren 2018, hvor Danmark blev forvandlet til et tropisk sted – man kunne jo håbe! Men uanset om det blive hedebølge eller ej, så er det jo dejligt at de skønne rabarber er her. Jeg har også allerede flere idéer på tegnebrættet, og hvis de bliver gode kommer de selvfølgelig også op.

Opskriften er lige til at gå til og minder meget om en klassisk rabarbertærte med smuldredej. Jeg prøvede dog noget nyt, og tilføjede kompot i stedet for stykker af rabarber. Og det kan altså noget! Det var virkelig lækkert, og jeg håber I kan bruge opskriften.

Opskriften er inspireret af dygtige Anne Au Chocolate

Rabarbersnitter

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Dessert
Antal 12 små stykker

Ingredienser
  

 • 200 g rabarber
 • 90 g sukker
 • 1 spsk. citronsaft
 • 1 tsk . vaniljepulver (eller 1 vaniljestang)

Dejen

 • 140 g hvedemel
 • 50 g brun farin
 • 50 g sukker
 • 1 tsk. kanel
 • 65 g havregryn
 • 1 håndfuld finhakkede mandler
 • Nip salt
 • 100 g smør

Sådan gør du
 

 • Start med at skær rabarber i mindre stykker, kom i en gryde og tilsæt de resterende ingredienser til kompotten. Kog det op, og giv den den ca. 7-10 minutter. Køl derefter af 
 • Bland alle ingredienserne til dejen. Her plejer jeg at bruge mine hænder. Bland til det hele er smuldret. Tænd din ovn på 180 grader, varmeluft
 • Find en passende form og kom halvdelen af dejen i (husk bagepapir). Mas dejen godt ned, og kom rabarberkompot ovenpå. Smuldre derefter den resterende dej ovenpå din kompot
 • Giv den ca. 30 minutter, til den er let gylden. Lad den køle lidt af, før du skærer den ud. Server evt. med creme fraiche, eller vanilje is. 

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.