Surdejspandekager – pandekager med surdejsrester

Har du surdej til overs, kan du lave de lækreste surdejspandekager. Surdejen giver ekstra smag til pandekagen og du undgår at smide dine surdejsrester ud. En god løsning og hvem elsker ikke pandekager? Glæd dig til en lækker og nem opskrift på surdejspandekager.

Når man arbejder med surdej, vil der altid være lidt til overs, når man har bagt. Jeg hader at smide ud og resterne kan også bruges i knækbrød, vafler, kiks og meget mere. Hvis du ikke bruger surdej hos dig, kan du selvfølgelig også nyde de helt klassiske pandekager.

I dag er det international pandekagedag og hvis du får lyst til pandekager, så har jeg også andre muligheder til dig. Du kan fx lave ricottapandekager med citron og bærkompot, eller bananpandekager – begge nemme at bikse sammen.

International pandekagedag

International pandekage er altså en fantastisk mærkedag. Jeg skal ikke være den der presser dig til at spise pandekager, hvis du ikke har lyst. Du kan altid gemme opskriften til en anden dag, hvor lysten er der.

International Pandekagedag er en årlig fejring af pandekagen og finder altid sted tirsdagen efter fastelavn. Som i øvrigt har været helt vanvittig i år! Aldrig i mit liv har jeg set så mange fastelavnsboller i medier, på Instagram og hos diverse bagere.

Lyst til andre opskrifter med surdej? Prøv mine populære kerneboller, der både kan laves på surdej eller gær. 

Pandekagedagen fejres fordi vi for mange år siden, startede en 40 dages faste frem til påske. I denne faste var alle “hvide” ingredienser totalt forbudt, så man lavede derfor pandekager, for at tømme ud af mel, æg og mælk. Som pandekagen jo består af. Vi faster ikke længere, men pandekagedagen har vi beholdt. Selvfølgelig!

Nu til opskriften på lækre surdejspandekager. God fornøjelse og glædelig pandekagedag. 

 

Surdejspandekager - pandekager med surdejsrester

Lækre og nemme surdejspandekager med din overskydende surdej. En lettere syrlig pandekage, som du kan servere med lige hvad du ønsker. Velbekomme.
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 20 min
Ret Dessert, Sødt
Køkken dansk
Antal 8 stk.

Ingredienser
  

  • 100 g surdej
  • 2 æg
  • 2.5 dl mælk
  • 1 nip salt
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. rørsukker eller alm. sukker
  • 125 g mel
  • Eventuelt lidt revet citronskal
  • Smør til stegning

Sådan gør du
 

  • Pisk alle ingredienserne sammen og steg på en varm pande med smør. Hold pandekagerne varme under et klæde til servering.
  • Server med is, syltetøj, eller hvad du ellers har lyst til. Velbekomme.

Køkkenudstyr

  • Pandekagepande.* En pande jeg elsker at have i mit køkken og har selv haft samme model i flere år.

Noter

Reklamelinks er markeret med * 

Topping til pandekager

Mangler du idéer til topping? Du kan selvfølgelig altid lave den klassiske version med sukker, syltetøj og is – men hvad med at prøve noget andet? Du kan eksempelvis prøve:

Jeg håber jeg kunne inspirere dig til at bruge dine surdejsrester. Eller måske er du kommet herind, for at finde lækre pandekager til den internationale mærkedag. Rigtig dejlig dag derude!

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    Opskrift Vurdering




    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.