International pandekagedag - De lækreste pandekager

International pandekagedag – De lækreste pandekager

Så kom dagen: International pandekagedag. I min bog behøver jeg ingen mærkedag, for at spise pandekager – jeg spiser dem når jeg får lyst. Men det er da dejligt, at der lige er ekstra fokus på pandekagen idag.
Her får i en opskrift på traditionelle pandekager, eller crepes, som nogle ville kalde dem. Samt nogle idéer til andre versioner, af den lækre pandekage. Rigtig god fornøjelse.

Opskriften er en jeg har lavet med min familie 100 gange, og der findes jo uendelige opskrifter til en god pandekage. Jeg kan godt lide denne version, med lidt krydderier i, og så skal der bare lidt lækkert topping til. Her plejer jeg at køre den helt traditionelt med sukker og syltetøj. Og når det bliver rigtigt vildt, så har vi serveret is til, eller en lækker sirup. Derudover kan man jo lave den helt store toppings-fest med; chokolade, bærkompot, karamel, frugt, nødder, m.m. Mulighederne er mange, og det handler bare om at være kreativ.

Hvis du er vild med pandekager kan du også søge inspiration lige her: Pandekager med ricotta & citron, samt disse bananpandekager

Jeg håber opskriften kan bruges, og at I får en dejlig dag, uanset om “International Pandekagedag” skal fejres eller ej. Hvis der ikke skal laves pandekager idag, så kan den jo gemmes til en anden god gang!

Opskrift

Forb. tid5 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid25 min
Ret: Dessert
Keyword: Pandekager
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 3 æg
 • 4 dl mælk
 • 200 g mel
 • 1 tsk. kardemomme
 • 1 spsk. kanelsukker
 • Nip salt
 • Evt. lidt citronsaft
 • En sjat olie vendes til sidst i dejen (neutral olie)

Sådan gør du

 • Bland alle ingredienserne undtagen olien. Pisk det godt sammen
 • Tilføj olie, og vend i dejen. Jeg kommer lidt fedtstof i dejen, så jeg ikke behøver tilføje mere smør/olie på panden undervejs
 • Varm derefter en pande med lidt fedtstof, til den første pandekage. Vurder selv om du har brug for mere fedtstof derefter
 • Server med ønsket topping. Velbekomme

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.