Krydret æblesirup – En sød og syrlig topping

I har måske set, at man kan købe diverse slags sirup i butikkerne, og som regel til en formue. En hjemmelavet æblesirup er lige til, og det er altså bare mere lækkert, når det er hjemmelavet. Denne æblesirup er dejlig krydret af kanel og stjerneanis, og smager bare fantastisk som topping. Så hvis du har overskud, kræver det kun 3 ingredienser, og siruppen passer også sig selv.

Ny energi og flere opskrifter

Jeg er nu hjemvendt fra skønne Bali, og sikke en ferie. Det var skønt med en pause fra studie, det private, og hverdagen – det var bestemt tiltrængt. Nu har jeg fyldt godt op på energikontoen, og dermed også klar med nye opskrifter til jer.

Denne opskrift kræver kun 3 ingredienser, og passer sig selv i gryden. Jeg synes selv at en æblesirup passer perfekt til både pandekager, grød, og til en morgenskål med yoghurt, granola og andet topping. Den er både sur og sød på samme tid, og det giver bare en fantastisk smag.

Med hensyn til tykkelsen af siruppen, kan du blot koge den lidt mere ind. Det er en smagssag, ift. hvor tyk den skal være. Derudover har jeg også hørt, at man kan blande lidt jævner i, for at gøre den tykkere. Her ville jeg komme en lille tsk. i til at starte med (når massen er helt kold), for ellers klumper det.
Grunden til at en sirup bliver tyk, er fordi mange kommer en del sukker i. Det synes jeg slet ikke der er behov for her, da den blev rigelig sød. Smag den til, og prøv dig frem. Jeg synes i hvert fald dette her fungerende rigtig godt, og jeg behøver ikke en meget tyk sirup.

Rigtig god fornøjelse med opskriften.

Krydret æblesirup

Ret Tilbehør
Antal 1 dl

Ingredienser
  

 • 1 liter æblemost (ufiltreret)
 • 1 tsk kanel
 • 3 stk stjerneanis

Sådan gør du
 

 • Bland alle ingredienserne sammen i en gryde, og kog op
 • Når massen har kogt op, skruer du ned, så den blot står og simre. Den må ikke koge
 • Lad din sirup stå og simre, til den har den ønskede konsistens. Min stod ca. i en halv time
 • Kom derefter på glas og lad det køle ned. Jeg lod min anis ligge i glasset, så den kunne blive ved med at trække 
 • Server på en ostemad, på skyr, grød, pandekager, eller andet kreativt. 

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.