Appelsinsirup - Den perfekte topping til pandekager

Appelsinsirup – Den perfekte topping til desserter

I sidste weekend lavede jeg en skøn og frisk appelsinsirup, som fungerede perfekt ovenpå en portion pandekager. Pandekager i sig selv er jo lækkert, men med en hjemmelavet sirup, så bliver det næsten ikke bedre. Opskriften kræver gange få ingredienser, og det er utroligt nemt at lave sin egen sirup. Du får opskriften lige her – god fornøjelse!

Er du vild med pandekager? Find de lækreste & luftige pandekager med ricotta lige her.

Opskriften kræver ikke den store beskrivelse forinden, så jeg tænker vi bare springer direkte ud i det. Jeg brugte som sagt min appelsinsirup på pandekagerne, men jeg har derefter også brugt lidt som topping til grød. Siruppen ville også fungere eminent på andre desserter!

Velbekomme.

Appelsinsirup

Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t
Ret: Dessert
Antal: 2 dl

Ingredienser

  • 1 dl vand
  • 130 g sukker
  • 2.5 dl appelsinsaft (ca. 3 appelsiner)
  • 1/2 tsk vaniljepulver (eller 1/2 vaniljestang)

Sådan gør du

  • Start med at bringe vand og sukker i kog. Skru derefter ned på lav varme, og lad det simre i ca. 25 minutter med låg. Lagen skal være let gylden.
  • Tilsæt presset appelsinsaft og vanilje og kog op igen. Rør rundt og skru derefter ned. Lad det simre i ca. 30 minutter mere med låg.
  • Tag siruppen af varmen og køl helt ned. Kom derefter på et skoldet glas
  • Ps. Jo mere sukker, jo tykkere sirup. Min sirup er en mellemting, og sådan kan jeg bedst lide den. Husk at siruppen skal være helt kold, før du kan vurdere konsistensen

Noter

Ønsker du at servere din appelsinsirup, sammen med nogle lækre klassiske pandekager? Du finder en opskrift lige her

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.