Croque Madame – Fransk toast

En Croque Madame smager fantastisk og passer perfekt til tømmermændssøndag, sen morgenmad, frokost eller på hvilket som helst andet tidspunkt! Den franske toast er en klassiker og er slet ikke svær at lave selv – så spring ud i det! Du kan også undlade ægget, men så hedder det en Croque Monsieur. Begge dele er lækkert, men min favorit er nu med et æg ovenpå og du finder opskriften lige herunder.

Er det egentlig noget bedre end en varm toast? Ikke rigtigt! En toast kan jo bestå af hundredevis af forskellige kombinationer, og de er alle gode på hver deres måde. Jeg har eksempelvis en version på bloggen med gedeost og karamelliseret løg, som også er en klart vinder herhjemme.

Normalt plejer jeg at spise croque madame ude i byen, og især på Babbo-Ria, men det er nu billigere at lave den selv. Der findes nok også en eller anden helt nøjagtig måde at lave denne franske toast på, men nu får I min version! Der er f.eks. mange der kommer bechamelsovs i deres croque, men det synes jeg bliver for besværligt. Derudover synes jeg denne version er lige i skabet, og indeholder heller ikke mange ingredienser. Det kan bare heller ikke blive helt dårligt når man kombinerer ost, brød og skinke vel?

For at lave en lækker croque madame skal I bruge:

Brød, sennep, creme fraiche/mayo, revet ost, skinke, æg, salt og peber. Opskriften kommer lige nedenfor, men det er stadig helt op til jer, om I vil skrue op eller ned for nogle af elementerne. God fornøjelse med opskriften – Jeg lover jer I ikke bliver skuffede!

 

Croque Madame

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Hovedret, Morgenmad
Køkken Fransk
Antal 2 personer

Ingredienser
  

 • 4 skiver brød
 • 1-2 spsk. dijonsennep
 • 1-2 spsk. mayo eller creme fraiche
 • 70 g god revet ost (eks. emmentaler eller gruyére)
 • 2-4 skiver landskinke (alm. kogt skinke eller serrano kan også bruges)
 • Evt. tynde skiver tomat/andet grønt
 • 2 æg
 • Salt, peber, oliven olie
 • Evt. en grøn salat på siden med lidt sennepsvinaigrette

Sådan gør du
 

 • Start med at find alle ingredienserne frem + 2 pander
 • Skær dit brød og smør den ene side med dijonsennep og den anden med mayo/creme fraiche. Hvis du ikke er så vild med sennep, så nøjes med et tyndt lag eller erstat det med mayo
 • Tilføj skinke (1-2 skiver pr. brød), og riv osten henover. Her må du gerne være en gris! Du kan også tilføje frisk tomat, eller andet grønt. Læg en skive brød på toppen og tænd derefter for begge pander (husk fedtstof)
 • På den ene pande steger du toasten af et par minutter på hver side på middelvarme, hvor du kommer to æg på den anden. Det plejer at passe, så det er nogenlunde færdigt på samme tid
 • Placer spejlægget ovenpå toasten og riv lidt ekstra ost på toppen. Bon appétit!


Læs også

2 Kommentarer

Skriv et svar

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.