Quinoasalat med grønt og feta

IMG_6766

Quinoa er rig på protein og omega-3-fedtsyrer og er især lækker i salater. Denne salat blev serveret som tilbehør, til et stykke rødt kød.

Quinoafrøene er, som i nok ved, super populære, og indeholder mange gode ting. De er spækket med alle tænkelige essentielle aminosyrer, og har samtidig et højt indhold af protein. Med hensyn til det høje proteinindhold, er dette særligt gavnligt for jer, som spiser vegetarisk.
Modsat f.eks. couscous og bulgur, er quinoa helt uden gluten. Derfor er det et fint alternativ til disse råvarer. Som en lille sidenote kan du også bruge quinoa istedet for ris.

Det er ikke meget anderledes end ris, når du skal tilberede din quinoa. De skal skylles grundigt før kogning (2 dl vand til 1 dl quinoa), og efter kogning skal de lige køle lidt af.

Salaten er i de forhold jeg godt kan lide, men det er altså efter behov. Hvis du vil have mere af den ene, eller mindre af det anden, så er det bare at gøre det.

Opskriften er til 2 personer. 

Opskrift

  • 2 håndfuld bønner
  • 1 håndfuld edamame bønner
  • Feta efter behov (jeg køber fårefeta)
  • 1 dl quinoa
  • En håndfuld cherrytomater
  • Saften fra 1 lime eller en halv citron
  • En form for balsamic vinegar dressing
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Kog din quinoa efter anvisning (1 dl quinoa, koges med 2 dl vand)
  • Kog lidt vand og hæld ud over dine edamame/bønner, hvis de er frosne. Skyl dem grundigt hvis de er friske
  • Når din quinoa er kølet lidt af, hælder du saften fra 1 lime udover og drysser med salt & peber
  • Anret med bønner, feta, tomater, quinoa og hæld lidt dressing over

Velbekommen!

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.