Bruschetta med burrata & figner – En lækker forret

Denne lækre ret er perfekt egnet som appetizer. Server den for dine middagsgæster, og der vil ikke være et øje tørt!
Jeg lavede disse bruschettas forleden til forret, og de faldt bestemt i god jord. Jeg havde lidt kedeligt brød liggende, som i øvrigt er perfekt til bruschetta, og havde desuden også en burrata i køleskabet. Er det egentlig noget bedre end brød & ost? Nej vel!

Smagen er lige som den skal være. Sprødt brød, blød og cremet burrata, friske figner, og en lækker balsamico-glace på toppen. Dejligt friskt, salt og sødt. Jeg tror også det ville smage helt fantastisk med ferskner eller blommer på toppen! Derudover kunne man også vende fignerne i balsamico-glacen, inden servering. Mulighederne er mange, og hvis du er vild med bruschetta så har jeg også lavet en anden version med tomatsalsa og gedeost, som du kan se lige her.

I forhold til mængder, brugte jeg 1 burrata til 3 personer. Man kan sagtens bruge mere/mindre – det kommer an på hvor stort dit brød er, og hvor meget du elsker burrata! Jeg synes helt klart denne opskrift er en smagssag, og derfor skriver jeg ikke helt præcise mål heri. Selvom der ikke står gram, dl, etc., så er opskriften lige til at gå til alligevel.

Velbekomme.

Opskrift

 • Brød (her egner dagsgammelt brød sig helt perfekt)
 • Balsamico
 • Figner
 • Burrata
 • Salt & peber

Fremgangsmåde

 • Start med at kog din balsamico ind. Her skal du bruge dobbelt så meget, som du vil bruge når det skal serveres. Det koger nemlig meget ind på 10 minutter. Varm din balsamico på svag varme og lad den stå i ca. 10 minutter. Du kan sagtens lave en stor portion, så du har til en anden gang. Stil den derefter til side.
 • Gnid dit brød ind i lidt olivenolie. Her kan du også presse lidt hvidløg udover
 • Kom burrata, efter behov, ovenpå dit ristede brød
 • Top med figner og balsamico og så har du en forret, som helt sikkert er en vinder hos dine gæster

Ps. Burrata kan nogle gange være lidt svær at finde. Jeg har købt min hos Gourmet Marked, som leverer gourmetvarer lige til døren. Jeg er blevet ret glad for konceptet, og kan bestemt anbefale det til andre, som ønsker lidt luksus i hverdagen, og stadig til ordentlige priser.

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.