Bagt knoldselleri med kyllingebryst og svampe

En nem ovnret med bagt knoldselleri, kyllingebryst og svampe. Retten kan bikses sammen på kort tid, hvor den derefter skal passe sig selv i ovnen. En lækker hverdagsret, med masser af smag og lækre råvarer. Jeg håber den smager.

Bagt knoldselleri

Knoldselleri kan for mange, være svær at arbejde med. Det forstår jeg godt! Når man står med den i hånden, ser den jo lidt jordet og knoldet ud – hvad skal man stille op med den? Knoldselleri er fantastisk at arbejde med og kan bruges i utallige retter! Når du tilbereder den er smagen fyldig, mild og sød og kræver blot en kort tilberedning, for at blive blød og lækker.

Du kan bruge knoldselleri til:
  • Skære den til fritter, sammen med en lækker dip
  • Ovnbagt, sammen med andre rodfrugter
  • Skære den i små tern og stege på panden – bruges i salater eller som tilbehør til din aftensmad
  • I kartoffelmos
  • Til puré
  • Skåret på mandolinjern i tynde flager og på en pizza – evt. sammen med gedeost
  • I fond

Jeg er vild med knoldselleri! Den er billig, nem at tilberede og er en totalt undervurderet grøntsag.

I denne opskrift har jeg bagt knoldselleri sammen med kyllingebryst, løg og svampe. Kyllingen brunede jeg på panden, før den kom med i ovnen, mens svampene er stegt hårdt af på panden. En virkelig nem ret som smager af utrolig meget. Du kan servere retten som den er, eller sammen med et lækkert stykke brød, som eksempelvis hjemmelavet focaccia eller andet madbrød. Velbekomme.

Bagt selleri med kyllingebryst og svampe

En lækker hverdagsret, som tager ingen tid at bikse sammen, hvor efter den passer sig selv i ovnen. Server med et lækkert stykke brød til. Velbekomme.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Aftensmad, Ovnret
Køkken dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 knoldselleri
  • 1-2 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 citron
  • 4 kyllingebryst
  • 250 g svampe
  • 1 spsk. smør
  • 1/2 bundt persille
  • Olivenolie, salt og peber

Dressing

  • 2 dl creme fraiche
  • 1/2 citron, saften heraf
  • 2 tsk. honning
  • 2 spsk. hakket persille
  • Salt & peber
  • Eventuelt lidt presset hvidløg

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200, varmluft.
  • Skræl sellerien og skær i 6-8 stykker. Skær rødløg i kvarte og mas hvidløget med bladet af din kniv. Vend blandingen med 2 spsk. olie, citronsaft, drys med salt og bag i ovnen i 40 minutter, i et ovnfast fad. Fadet skal være stort nok til både selleri, kylling og svampe.
  • Brun kyllingefileterne på en varm og olieret pande, på begge sider. Krydr med salt og peber. Når kyllingen har fået en gylden overflade, skal den 15 minutter i ovnen, sammen med sellerien. Bag kyllingen når sellerien har været 25 minutter i ovnen.
  • Rør din dressing og smag til med honning, citron, salt og peber. Stil til side.
  • Rens og skær svampe i kvarte, samt hak 1/2 bundt persille. Steg svampene på en pande med smør, til de er godt gyldne. Krydr med salt og peber og vend de færdige svampe med persille.
  • Bland svampene med den bagte selleri og kylling. Serveres varm med dressing til og eventuelt lidt ekstra persille på toppen. Velbekomme.

Noter

Obs. Retten fungerer ganske udemærket uden dressing, så hvis du ikke har til dressingen, smager retten fantastisk i sig selv. 

Er du vild med nemme ovnretter?

Jeg har også en lækker opskrift på kylling i fad med kartofler og tomater, eller en med kyllingelår, græskar og aubergine. Begge opskrifter består at råvarer, som blot skal i et fad, og derefter i ovnen. Nemt ikke?

Jeg håber I får en dejlig dag.

 

Læs også

5 Kommentarer

  • Svar
    Karin Jensen
    7. september 2021 at 18:01

    Da jeg i øjeblikket har en del selleri og svampe faldt jeg over denne opskrift. Jeg forstår ikke punkt 3 i opskriften. Camille kan du hjælpe mig.

    • Svar
      Camille Maja
      8. september 2021 at 9:58

      Hej Karin,
      Jeg kan godt se det måske står lidt kringlet. Kylling og grønt skal samlet være i ovnen i 40 minutter. Det du gør er at komme det grønne i ovnen først. Derefter skal du brune kyllingen af på en pande. Når det grønne har været i ovnen i 25 minutter, skal kyllingen ind i den resterende tid. Altså i 15 minutter. Giver det mening? 🙂
      /Camille

  • Svar
    Karin Jensen
    8. september 2021 at 19:29

    Tak jeg skal lave retten i morgen 9/9. til 9 gæster. Glæder mig. Du hører nærmere. Og tak for savt

  • Svar
    Kristina
    11. oktober 2021 at 14:32

    5 stars
    Smager SÅ godt!

    • Svar
      Camille Maja
      11. oktober 2021 at 19:21

      1000 tak for stjernerne og de pæne ord! Er jeg så glad for! 🙂
      KH Camille

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.