Bagt knoldselleri med tahin- og urtedressing

Prøv lige at se hvor lækkert det ser ud! Bagt knoldselleri med en cremet dressing på tahin og friske krydderurter. Det smager så godt, og er en nem måde at få lidt ekstra grønt i hverdagen. Herhjemme blev de spist som tilbehør til nogle grøntsagspandekager, men de kan snildt også bruges i en fyldig salat. Få opskriften på bagt knoldselleri lige herunder. 

Jeg har et mindre samarbejde med Eat Grim (reklame), som nogle af jer måske ved. De leverer grøntsagskasser til hoveddøren, bestående af kasseret grønt fra landbruget. Det er også her min knoldselleri er fra, og deres grøntsager fejler absolut ingenting, men bliver kasseret pga. skønhedsfejl/overproduktion. Jeg vil meget gerne dele deres fantastiske koncept her på bloggen, og du kan derfor få 20% på din første levering med koden CAMILLEMAJA. Det er en fantastisk idé til reducering af madspild, og jeg kan kun anbefale det.

Mangler du inspiration til tilbehøret derhjemme? Du finder flere opskrifter lige her

Nu til opskriften på bagt knoldselleri! Den er selvfølgelig nem som opskrifterne plejer at være herinde, og så smager knoldselleri fantastisk. Det er sødt og blødt indeni og med en sprød skorpe. Og så med en cremet dip med tahin og urter, er der ikke et øje tørt.  Jeg håber, at I har lyst til at prøve en lidt anderledes grøntsag af. Knoldselleri er nemlig også billigt, og det ved jeg vi er mange, som holder af! God fornøjelse med opskriften.

Bagt knoldselleri

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Antal 2 personer

Ingredienser
  

 • 1 lille knoldselleri, ca. 500 g
 • Oliven olie, salt og peber
 • Evt. 1 tsk. spidskommen kan undlades

Dressing

 • 1/2 citron, saften heraf
 • 1 fed hvidløg, presset
 • 1 håndfuld persille
 • 1 håndfuld basilikum
 • 4 spsk. tahin
 • 0.7 dl. koldt vand
 • 1 tsk. honning

Sådan gør du
 

 • Start med at tænd ovnen på 200 grader, varmluft
 • Rengør din knoldselleri med en skuresvamp/andet og skær den i både. Vend derefter i olie, salt, peber og evt. lidt spidskommen hvis du har. Placer midt i ovnen i ca. 35 minutter

Dressing

 • Skyl dine krydderurter og dryp af. Bland ingredienserne sammen med en minihakker/stavblender og smag til med salt, peber og evt. ekstra citron. Hvis du ikke har nogle maskiner, så kan du også bare fintsnitte det hele og blande godt sammen
 • Server den bagte knoldselleri som tilbehør toppet med dressing og friske krydderurter

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.