Risengrød – lavet under dynen

IMG_1320Sponsoreret af Le creuset

Nu er det snart ved at være december, og derfor er det på sin plads, med nogle lidt mere julede opskrifter. Jeg vil dele 3 andre opskrifter denne uge, i samarbejde med Le Creuset, som jeg har udviklet lidt opskrifter for.

De næste dage vil der komme en traditionel risalamande med appelsinsauce, andesteg med lækre salater, og julesnegle. Glæd jer! Det er virkelig nogle lækre opskrifter på programmet.

Den første opskrift er på en enkelt risengrød, lavet under dynen. Det vil sige, der er ikke så meget strømspild, og du ender med samme resultat. Win win!
Denne grød har jeg lavet på både sød -og minimælk. Men det mest normale er kun sødmælk, da mælk med mindre fedt, lettere brænder på.

Risengrøden er lavet i denne gryde fra Le Creuset, og jeg er blevet så glad for den. Den er så nem at gøre rent, og ikke mindst pæn!

Opskriften er til 6 portioner:

Opskrift

  • 1.5 liter mælk (sødmælk, eller en blanding af sød og mini-mælk)
  • 250 g grødris
  • Lidt salt

Topping:

  • Kanelsukker
  • Smør
  • Evt. stegte æbler, vendt i lidt smør og kanelsukker

Fremgangsmåde

  • Start med at kog din mælk langsomt op. Mælk kan være let at brænde på, så derfor koger jeg det altid langsomt op
  • Tilsæt dine ris, og lad det koge i ca. 5 minutter. Husk at rør konstant, så det ikke brænder på
  • Tag grøden af varmen, pak den ind i et håndklæde og rul en dyne rundt om. Stil den evt. på en bordskåner, så du ikke risikerer at ødelægge dit sengetøj
  • Lad grøden stå i et par timer (kan også stå længere), og giv den et kort opkog inden servering
  • Smag til med lidt salt og server i små skåle, med kanelsukker og en smørklat naturligvis

Rigtig god fornøjelse, og velbekomme!

Læs også

3 Kommentarer

  • Svar
    Lav din risengrød under dynen - Momster Food
    19. december 2018 at 11:06

    […] Når du laver din risengrød færdig under dynen, er det vigtigt, at du bruger en tykbundet gryde med et tætsluttet låg. Når du tager grøden af varmen, pakker du den ind i et håndklæde, hvorefter du ruller din dyne rundt om gryden. Du kan med fordel stille den på en bordskåner, så du ikke risikerer at ødelægge dit sengetøj. Herefter skal grøden stå i et par timer eller længere. Du finder opskriften lige her. […]

  • Svar
    Lav din risengrød under dynen - Momster Food
    6. april 2019 at 14:17

    […] Maja har på sin blog delt en opskrift, hun selv har udviklet. Og vi synes, den er intet mindre end […]

  • Svar
    Lav din risengrød under dynen – Momsterfood
    22. januar 2020 at 13:08

    […] Maja har på sin blog delt en opskrift, hun selv har udviklet. Og vi synes, den er intet mindre end […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.