Opskrift: Grov laksetærte med grønt og feta - Nemt og lækkert

Grov laksetærte med grønt og feta

En grov laksetærte med grønt kan spises til mange måltider – faktisk dem alle! Server tærten til din brunch, til frokost eller til aftensmad, og jeg lover du ikke bliver skuffet til nogle af måltiderne. Tærten passer nemlig ind alle steder!

I weekenden var jeg et smut i Odense, hvor jeg besøgte Anna aka. Grødgrisen. Måske i også kender hende gennem Instagram, hvor hun tryller i køkkenet, med lækre morgenmadselementer? Hvis i endnu ikke følger med hos hende, så er det bare et hurtig smut forbi hendes blog, hvor der er så mange skønne opskrifter!
Personlig har jeg “mødt” Anna gennem Instagram, hvilket egentlig er en sjov ting. Men jeg har faktisk fået rigtig mange veninder, og nu også tætte veninder, gennem mediet. Jeg nyder så meget, at man kan mødes, hygge, og også nørde med det som interesserer en: MAD!

Jeg var i Odense hele dagen igår og vi fik lavet 3 opskrifter, som vi begge vil dele på vores blogs. Det blev virkelig en dag i madens tegn, og jeg føler stadig jeg er mæt, ovenpå alt det mad vi spiste. Glæd jer til nogle skønne opskrifter, og også til denne lækre laksetærte med grov bund og grønt!

Opskriften er til 3-4 personer og er lige til at gå til! Tærten tager ca. 1 time at lave inkl. ovn-tid. Rigtig god fornøjelse. 

Opskrift

Tærtedej

  • 100 g rugmel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 2 spsk. sesam
  • 1 tsk. salt
  • 5 spsk. vand
  • 90 g. blødt smør

Tærtefyld

  • 125 g laksefilet
  • 10 cherrytomater
  • 7 asparges
  • 80 g feta
  • 150 g spinat

Æggemasse

  • 4 æg
  • 3 spsk. creme fraiche
  • 3 spsk. mælk
  • 1/2 tsk. salt og lidt peber
  • Evt. et squeeze citronsaft

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader, varmeluft
  • Bland alle ingredienserne sammen til din dej og ælt den med hænderne
  • Smør en passende form (til 4 personer), og rul dejen ud. Kom dejen i formen og prik huller i dejen med en gaffel. Giv den 10 minutter i ovnen (forvarmet)
  • Skyl dit grønt, damp dit spinat og skær det ud i den ønskede størrelse. Lad spinaten tørre lidt af, før du kommer den i tærten
  • Skær feta ud i tern
  • Bland din æggemasse
  • Nu er det tid til at samle tærten. Bland alt tærtefyldet sammen og fordel det godt rundt i tærten
  • Hæld din æggemasse over
  • Giv tærten ca. 30 minutter, i en forvarmet ovn

Velbekomme

 

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.