Opskrift: Fisketacos - Nem og hurtig ret til hverdagen

Fisketacos – Nem og hurtig hverdagsret

IMG_9494

Det lyder og ser måske besværligt og svært ud, men tro mig – det er en utrolig nem ret!
Jeg lavede disse fisketacos den anden dag til frokost, da jeg alligevel var hjemme og havde tiden til det. Du kan sikkert også have dem med i madpakken, men de er helt sikkert bedst varme. Retten passer altså både til frokost og aften, og jeg synes især retten er god, når det er varmt, fordi den ligger let i maven, og så er det friskt.

Jeg har lavet en avokadocreme, rørt op med lidt tatarsovs (købt i Meny), som er helt perfekt til fisk! Hvis du blot ønsker en lidt mere almindelig dressing/dip, så kan du sagtens lave en almindelig guacemole – men må tilføje, at limen passer godt til denne ret, så behold endelig den.

Du kan gøre retten endnu sundere ved at undlade melet, og bruge kålblade i stedet for wraps.

Opskriften er til 2 personer:

Opskrift

Fisken

  • 150-200 g torsk/anden lys fisk
  • 1-2 spsk Paprika og andet krydderi efter eget ønske
  • Salt og peber
  • Evt. Grahamsmel/rugmel
  • 1-2 æg

Avokadocreme

  • 1-2 avokadoer
  • 1 spsk tatarsovs
  • 1 fed hvidløg
  • Saften fra 1/2 lime
  • Salt og peber

Tilbehør

  • Små wraps/tortillas/tacos (jeg er personligt mest vild med den bløde slags)
  • Tomater
  • Salat
  • Evt. frisk persille
  • Limesaft (kan undlades, men er perfekt ovenpå)
  • Andet grønt – du bestemmer

Fremgangsmåde

  • Start med at pisk dit æg, og lav en blanding med mel, paprika, salt og peber – jeg vil prøve næste gang, at tilføje flere krydderier og undlade melen
  • Skær din torsk i mindre stykker og vend dem først i æg, og derefter i krydderiblandingen. Jeg tror jeg brugte omkring 3 spsk mel, men prøv dig frem
  • Varm en pande op med olie og steg dine fisk, når panden er varm. HUSK fisk kan godt være lidt skrøbelig, så vend dem kun 1-2 gange. Giv dem et par minutter på hver side
  • Mens du venter på din fisk, rør du dig en avokadocreme bestående af: avokado, lime, tatatsovs, salt, peber og hvidløg – rør den godt sammen
  • Hak/snit dit ønskede grønt og varm evt. dine tortillas/tacos/wraps
  • Når fisken er færdig, kan du evt. smide den på et stykke køkkenrulle, for at få lidt af olien af
  • Så er det hele klart, og du kan samle din fisketaco, som du ønsker

Velbekommen!

 

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.