Hvidvinsdampede muslinger & sprøde fritter

IMG_0625

Muslinger er ofte forbundet med fest og farver, men jeg synes også det passer ind i som hverdagsmad. Det tager nemlig ikke særlig lang tid at lave, og så smager det helt fantastisk! Disse hvidvinsdampede muslinger er en klassiker i det franske køkken, og er utrolig nemt, og ikke mindst billigt at lave. Få den lækreste opskrift her.

Jeg fik mine muslinger fra Fiskerikajen, som ligger inde i Torvehallerne, ved Nørreport. Personligt kan jeg rigtig godt lide at gå i fiskehandleren, især hvis priserne er de samme – og det er de netop med muslingerne. Der er bare noget over, at gå i en fiskebutik, og få helt friske varer hjem. Det er virkelig lækkert synes jeg.

Fiskerikajen arbejder direkte sammen med fiskerne, for at sikre sig at de får fisk/skaldyr, der er fanget med en skånsom metode. Det vil sige, at der bruges redskaber, som ikke har nogen bundpåvirkning, der ødelægger fiskens levevilkår. Det er personligt noget jeg selv går op i – at kører en miljøvenlig kost, og støtte der hvor man kan.

En lille bonus! De er altid mega søde nede i butikken, og gør meget ud af at hjælpe dig, til lige præcis den fisk du har brug for. Derudover har de bedste fish & chips og laksetatar…. Jeg må snart ned forbi til frokost igen!

Men tilbage til muslingerne. Dette er en ret som tager under 1 time (inkl. forberedelse), og hvis man kan lide fisk/skaldyr, så er det bare om at kaste sig ud i det. Husk at være rigtig grundig når du renser dine muslinger – jeg fortæller i fremgangsmåden hvordan du skal gøre. Derudover så ryger der lidt fra, i sorteringen af muslingerne. Nogle kan være knækkede, og nogle vil ikke lukke sig, og så skal de smides ud med det samme, da de er døde. Og dem gider vi ikke at spise!

Hvidvinsdampede muslinger med sprøde fritter

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 1300 g muslinger 1 net/1 pakke - nogle ryger fra i sorteringen
  • 3 stk. forårsløg
  • 1 stk. rødløg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 stor gulerod
  • 1/2 bundt Persille
  • 1/4 dl fløde
  • 3 dl hvidvin
  • 200-300 g kartofler pr. person eller endnu flere - kommer an på din sult
  • Olivenolie & smør til stegning smør kan undlades
  • Aioli til fritterne
  • Evt. en salat & brød til

Sådan gør du
 

Grove & sprøde fritter

  • Start med at tænde din ovn på 200 grader, varmeluft
  • Skrub dine kartofler, og skær dem i grove stykker
  • Kom dine kartofler i en stor skål/frysepose. Tilsæt lidt olivenolie, salt, peber & paprika/andet ønsket krydderi, og bland det godt sammen
  • Ud på en bageplade og 30-40 minutter i ovnen, når ovnen er varm

Rensning af muslinger

  • Smid dine muslinger ned i en stor skål og rusk dem godt rundt, med koldt vand. Sorter de knækkede fra
  • Skrub dem med en ren svamp og sæt de rene til side
  • Når alle muslinger er renset, finder du alle de lukkede, og ligger til side (det er dem du skal bruge)
  • Dem der endnu ikke er lukkede, giver du et let bank. Gør det med dem alle og giv dem et øjeblik. Dem der endnu ikke er lukkede, smider du ud.
  • Så er dine muslinger klar til brug

Muslingerne

  • Start med at finsnit løg, hvidløg, forårsløg og gulerødder (jeg brugte et mandolinjern til gulerødderne)
  • Varm en gryde op (fuld blus) med lidt smør og olie og tilsæt blandingen, når gryden er helt varm
  • Sauter et par minutter
  • Tilsæt hvidvin og muslinger, og lad vinen reducere ind til ca. det halve
  • Tilsæt fløde
  • Rør det hele godt sammen, og dæk til med låg i ca. 5-10 minutter
  • Så er de faktisk klar. Rør en stor håndfuld hakket persille i, og server med det samme, sammen med dine fritter og lidt dyppelse

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    Opskrift Vurdering




    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.