Græskarvafler med lækker topping - Ekstra grøntsager i hverdagen

Græskarvafler med lækker topping

Har I prøvet at lave vafler, der har grønne elementer i selve dejen? Græskarvafler er en lækker måde at få lidt ekstra grønt, og så er det utroligt nemt at lave. Vafler kan nydes på alle tider af døgnet, og så fungere det også rigtig godt i madpakken. Få her opskriften på nogle smagfulde græskarvafler, samt idéer til lækker topping.Jeg lavede denne opskrift i weekenden, hvor jeg fik seks vafler ud af portionen. Jeg har både nydt dem til frokost, til morgenmad med et pocheret æg på toppen, og her til aften brugte jeg dem som toastbrød. Mulighederne er mange, og jeg skal snart lave en portion mere, så jeg kan bruge dem i madpakken.

Vild med græskar? Find mange flere opskrifter lige her

Græskarvaflerne kan også fryses ned, og så kan I komme dem i brødristeren derefter. Og hvis I ikke har et vaffeljern, ville jeg lave dejen lidt tyndere (ekstra mælk), og lave pandekager af dejen.

Du kan lave denne slags vafler baseret på andre grønne elementer. Her kan du for eksempelvis bruge spinat, bagt rødbede, gulerod, og meget mere. Det er en lækker måde at få lidt ekstra grønt indenbords, og også smart hvis I har børn, og ønsker at de spiser flere grøntsager! Her ville jeg bare erstatte græskar med rødbede/gulerod, og tilberede det på samme måde, som I kan se lige nedenfor.

Rigtig god fornøjelse med opskriften.

Græskarvafler

Forb. tid30 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid40 min
Ret: Hovedret
Antal: 6 stk.

Ingredienser

  • 250 g hokkaido eller butternut squash
  • 1 dl mælk
  • 2 dl mel
  • 2 æg
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. salt + lidt peber
  • Olie/smør til stegning

Topping

  • Avokado
  • Syltede rødløg
  • Creme fraiche
  • Ristet grønkål
  • Og hvad du ellers ønsker dig!

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader, varmluft. Skær din græskar i små firkanter og vend i olie, salt, peber. Giv det ca. 25 minutter, når ovnen er varm
  • Mens du venter kan du lave din dej. Pisk mælk, æg, mel, spidskommen, salt og peber til en ensartet masse
  • Efter 25-30 minutter tager du dine græskarstykker ud af ovnen og blender dem med en stavblender/minihakker/foodprocessor/alm. blender. Tilføj lidt af din dej, indtil det er en flydende masse. Tilføj den blendede græskar til dejen og pisk igen
  • Varm et vaffeljern og kom lidt fedtstof på. Her bruger jeg en pensl, til at få olien ud på vaffeljernet
  • Kom dejen på vaffeljernet, så dejen dækker. Luk vaffeljernet og giv vaflerne ca. 4 minutter. De skal være gyldne og sprøde.
  • Server med dit ønskede tilbehør

Læs også

Ingen kommentarer

    Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.