Hjemmelavet pizza

IMG_9652Så blev det weekend, og der er altså ikke noget som slår en hjemmelavet sprød pizza, med lækkert fyld. Derudover er det et hyggeligt weekendsprojekt, og også noget du kan lave sammen med dine børn (hvis du har nogle). Jeg synes generelt at børn altid kan hjælpe til i køkkenet, og det gør så meget for dem, at deltage i madlavningen. Her taler jeg både som uddannet pædagog, og kostvejleder.

Jeg er kæmpe fan af pizza, og jeg laver efterhånden kun en dej, efter denne opskrift. Dejen er rigtig lækker og luftig og der kom nogle super sprøde og tyndbundede pizzaer, ud af denne opskrift!
Må sige at pizza er en af mine yndlings spise, men det går ikke at spise det hele tiden. I min livsstil skal det være plads til det hele med god samvittighed, og så når jeg endelig laver pizza herhjemme, så skal fyldet altså heller ikke fejle noget.

Jeg har købt en pizzasten i Kvickly, til sølle 60kr i sommers. Er SÅ glad for den! Den skal blot varmes op inden brug, ellers kan den knække. Stil derfor ovnen på højeste temp. med pizzastenen i, og giv den 40-60 minutter inden du skal igang med maden.

Der var ca. 6-8 pizzaer i denne portion – kommer an på hvor store du laver dem. 

Opskrift

Dej:

 • 600 gram durummel 
 • 350 gram grov hvedemel
 • 50 g gær
 • 6 dl lunt vand
 • God sjat olie
 • 1 spsk groft salt

Jeg har også prøvet at lave denne version, som gav 4 pizzaer

Dej: 

 • 20 g gær
 • 3 dl lunt vand
 • En sjat olie
 • 1 spsk groft salt
 • 300 g hvedemel Tipo 00 fra Il Forniao 
 • 100 g durummel
 • 100 g grov hvedemel

Fyld:

Dette er op til dig selv, men her kan du få lidt idéer; 

 • Kartofler (skrællet, tørret og til sidst vendt i olie)
 • Feta
 • Gorgonzola
 • Mozzarella
 • Alle former for ost egentlig
 • Basilikum
 • Rosmarin
 • Timian
 • Kylling
 • Chorizo
 • Serrano
 • Tomat
 • Aubergine
 • Løg
 • Pesto

Fremgangsmåde

 • Bland vand og gær i en stor skål/røreskål (ideelt hvis du har en røremaskine!)
 • Tilsæt mel, olie og salt og ælt dejen til den er fast
 • Ælt i nogle minutter og sæt den til at hæve, et lunt sted, i ca. 1 time
 • Når den er hævet færdigt kan du skære den ud i håndfuldstørrelse. Hvis det giver mening?
 • Pizzadejen elsker mel og den må ikke være alt for klistret når du skal have dine små dejklumper ud på bordet. Smid derfor en masse mel ud på det bord du vil ælte din pizza ud på
 • Jeg gjorde alt mit fyld klart, inden jeg skulle dekorere pizzaen. Du skal nemlig være super hurtig – så snart du tager din pizzasten ud, skal du have dejen over og tage fyld på, på stenen. Hvis du ikke bruger en pizzasten, så kan du selvfølgelig gøre det anderledes. Dejen begynder nemlig straks at bage, så snart den er på den den varme sten
 • Mine pizzaer blev ret tynde, hvilket jeg bedst kan lide og fik lidt under 10 min. i ovnen. Hold øje med dem
 • Velbekommen!

Ps. Mangler du inspiration til nem og sund hverdag? Jeg har netop lavet et opskriftshæfte med 93 lækre opskrifter i. Du finder opskrifter til alle måltider + en god basisliste. Læs mere her.

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.