Go Back

Græskarvafler

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Hovedret
Antal 6 stk.

Ingredienser
  

  • 250 g hokkaido eller butternut squash
  • 1 dl mælk
  • 2 dl mel
  • 2 æg
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1/2 tsk. salt + lidt peber
  • Olie/smør til stegning

Topping

  • Avokado
  • Syltede rødløg
  • Creme fraiche
  • Ristet grønkål
  • Og hvad du ellers ønsker dig!

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader, varmluft. Skær din græskar i små firkanter og vend i olie, salt, peber. Giv det ca. 25 minutter, når ovnen er varm
  • Mens du venter kan du lave din dej. Pisk mælk, æg, mel, spidskommen, salt og peber til en ensartet masse
  • Efter 25-30 minutter tager du dine græskarstykker ud af ovnen og blender dem med en stavblender/minihakker/foodprocessor/alm. blender. Tilføj lidt af din dej, indtil det er en flydende masse. Tilføj den blendede græskar til dejen og pisk igen
  • Varm et vaffeljern og kom lidt fedtstof på. Her bruger jeg en pensl, til at få olien ud på vaffeljernet
  • Kom dejen på vaffeljernet, så dejen dækker. Luk vaffeljernet og giv vaflerne ca. 4 minutter. De skal være gyldne og sprøde.
  • Server med dit ønskede tilbehør