Frokostguide – hvor skal man spise i København?

IMG_3107

Denne frokost guide, har jeg længe glædet mig til at dele med jer. Den har været længe undervejs, da det har været svært for mig at finde tid, til at spise frokost ude. Siden jeg startede på guiden tog jeg en spontan tur til Thailand, og derefter fik jeg et arbejde, hvor jeg er der 40/50 timer om ugen. Der er heldigvis kommet mere ro på, og nu er guiden klar til jer!

Guiden er sat op i en tilfældig rækkefølge, og jeg vil under hvert spisested, linke til stedet, samt beskrive maden, atmosfæren og prisen. Alle spisesteder er kommet med i denne guide, da de alle leverede varen, på hver sin måde. Jeg har prøvet at holde det, på et nogenlunde budgetmæssigt niveau, så alle kan være med.

Jeg har prøvet at finde spisesteder som ikke er ligeså overeksponeret, som mange andre. Men dette betyder ikke, at de ikke er ligeså gode, hvis ikke endda bedre! Jeg synes mange frokoststeder i København, er blevet populære, fordi de har flot mad. Her er det altså smagen der gælder om, og disse spisesteder har både smagen og udseendet med sig.

Mangler du mere inspiration til det Københavnske spiseliv? Så læs eventuelt mine andre guides:
Italiensk // Smørrebrød // Morgenmad

Det har været en kæmpe fornøjelse at besøge alle disse steder, og 1000 tak for jeres gæstfrihed, samt jeres lækre mad ? det bliver ikke mit sidste besøg, hos nogle af dem.

Rigtig god læselyst!

Sidecar

Sidecar ligger godt placeret på Nørrebro, og de har altid travlt synes jeg. Trods den travle hverdag, er personalet altid super flinke, og så har de også virkelig lækker mad!

Sidecar er nok et af mine stamsteder, og jeg elsker virkelig at besøge stedet. Jeg har været der på alle tidspunkter af dagen, og det er lige godt hver gang. Denne gang blev det til frokost – og de har netop skiftet hele menukortet ud.

Den nye menu er virkelig lækker, og vi valgte lidt blandet fra kortet. Vi valgte et vegansk bræt med chiagrød, spreads, vafler, frugt, salater, grønt og acai bowl. Derudover fik vi også spinatpandekager, poke bowl med laks, samt lidt smørrebrød. Min ultimative favorit, var nok spinatpandekagerne, eller var det poke bowlen, eller måske det veganske bræt? Ej jeg kan simpelthen ikke vælge. Det jeg elskede ved de to retter var, at spinatpandekagerne smagte af så meget, plus det tilbehør af grønt, der hørte til. Mht. det veganske bræt, så var jeg meget overrasket. Jeg vælger nærmest aldrig vegansk mad, da jeg ofte bliver skuffet. Det blev jeg bestemt ikke denne gang. Det hele var så lækkert – en sprød og smagfuld vaffel, lækre spreads, grønne elementer, og den bedste chiagrød, jeg længe har smagt.

Det hele havde en virkelig lækker sammensætning af råvare, og der var masser af smag i maden. Derudover var det hele utrolig smukt anrettet – hvilket jo også giver en ekstra stjerne hos mig. Jeg er altid tilfreds, når jeg har besøgt stedet her.I kan tjekke deres menu ud lige her.

Jeg kan kun anbefale Sidecar. God service, lækker mad, gode juice/drikkevarer, og gode priser.

Pris: 38-165 kr., ekskl. drikkevarer
Adresse: Skyttegade 5, 2200 KBH N
Bonusinfo: De har åbent hele dagen og har både en fantastisk morgenmad, samt asian fusion om aftenen med lækre drinks og baos (begge dele er et must)

Madklubben Frederiksberg

Jeg har tidligere haft Madklubben, med i mine guides, og jeg nyder altid mit besøg. De har virkelig et fedt koncept, gode priser, og virkelig lækre restauranter (som er omkring 17 af slagsen). De går op i deres mad, og jeg har aldrig haft en dårlig oplevelse hos dem. Du kan få alt fra italiensk, til bistro, bøffer og arabisk m.m. Hver restaurant har simpelthen hver deres lille niche, og det er jeg helt vild med.

Madklubben på Frederiksberg åbnede i maj 2017. Her rykkede de ind i en gammel stationsbygning, og har forvandlet det til et smukt spisested. Der er lyse lokaler, højt til loftet, god akustik, og så har de fremragende mad!
På Frederiksberg er priserne budgetvenlige, hvor retterne starter på 40kr, og slutter på 200kr. Det er virkelig en fair pris, og især til det niveau, de ligger for dagen.

Vi valgte at dele lidt forskelligt, min veninde og jeg. Så kan man jo også smage lidt mere! Vi valgte en tatar, en salade chevre chaud, samt en hønsesalat. Derudover kommer der jo fritter til tataren, så vi var bestemt mætte da vi gik derfra. Jeg har en tendens til at vælge en tatar, hver gang jeg ser den på et menukort. Det er virkelig en af mine favoritspise, og denne version var bestemt ikke en undtagelse. Der var den lækre bløde konsistens fra kødet, sprødt fra salaten, og så det syrlige fra dressingen. Det var en perfekt kombination, og dejligt friskt – og så peaker det jo, når man får nogle lækre fritter til. Behøver jeg sige mere? Det var virkelig en lækker tatar.

Vi valgte jo også en hønsesalat, samt en salat med gedeost, og der var heller ikke en finger af sætte. Jeg var vild med, at der var trøffelmayo i hønsesalaten. Det gav den lige en lidt anderledes smag, end man er vant til. Derudover går man bare aldrig galt i byen, med en salade chevre chaud. Jeg elsker alt med gedeost….

Du skal besøge Madklubben på Frederiksberg hvis du er til lækker mad, lækker atmosfærer, og god service – og hvem er ikke til det? Kæmpe anbefaling herfra og skud ud til Madklubben for altid at levere! Tjek deres menu ud lige her.

 Pris: 40-200 kr., ekskl. drikkevarer
Adresse: Solbjergvej 6, 2000 Frederiksberg

Snack & Blues

Snack & Blues er et lille spisested på Nørrebro, som sjovt nok serverer snacks med blues i baggrunden. Der er en hyggelig stemning og jeg elsker deres indretning. Der er knald på farverne, i deres blå/pinke lokaler, fede posters og god atmosfære.

Det er nogle fra min hjemby, som har åbnet stedet, og de gør det virkelig godt. Jeg synes de har en god blanding af det friske vs. det mere fedtede mad. Maden er lidt amerikansk med et nordisk twist synes jeg. Der er snaskede burgere med fried chicken, og så kan man også vælge avokado smash, salater og andre friske elementer.

Vi valgte en masse forskellige snacks, og jeg ville anbefale at man tager en menu, eller 2-3 retter pr. person. Priserne ligger fra 25-105 kr., så de ligger bestemt i den billige ende.
I forhold til selve maden, så synes jeg portionerne er virkelig gode, og så smagte det bare super lækkert. For mit vedkommende kan det godt blive for snasket, hvis man kun spiser burgere. Det er derfor virkelig lækkert, at de vælger begge dele, samt præsenterer maden æstetisk flot. Jeg var helt vild med farverne, og så var der masser af smag.

Jeg var vild med det hele, men den ret jeg især husker, er deres vegetariske burger med halloumi. Det var virkelig en god veggie burger – jeg var meget imponeret. Du kan tjekke Snack & Blues’s menu ud lige her.

Pris: 25-105 kr ekskl. drikkevarer 
Adresse: Guldbergsgade 7A, 2200 KBH N

Nordisk Falafel

Nordisk Falafel åbnede sidste år, og de har bestemt haft succes siden da. Jeg talte med ejeren da jeg var der, og de var så glade for den dejlige modtagelse, de havde fået på Østerbro.

Ejeren Yusef har en bachelor i biomedicinsk laboratorieanalyse. Han har valgt at bruge sin uddannelse lidt anderledes. Han brugte f.eks. lidt over 1 år på at eksperimenterer med, hvilken sort kikærter der giver den mest fyldige og cremede hummus. Han er en mand, som virkelig går op i den enkelte råvare, og det har jeg stor respekt for.

Nordisk Falafel laver de lækreste falafler og salater, jeg længe har fået. Jeg synes falafler er en farlig ting, ment på den måde, at der er så mange steder, som sælger kedelige og tørre falafler. Det gør de bestemt ikke her! Falaflerne smagte af utrolig meget, havde en sprød skal, og var lækre bløde indeni.

Nu har jeg både smagt deres salater, samt deres sandwich (begge med falafel). Jeg er helt vild med begge dele! Salaten har den helt rette mængde af det grønne, falafler, humus, tahin, og så får du også det lækreste pitabrød med. Selve pitabrødet er nok også et af de bedste jeg har fået. Det er blødt, smagfuldt og har en god størrelse. Der er i hvert fald rigeligt med mad, og jeg håber aldrig de laver om til deres portioner/priser.

Deres sandwiches er til ca. 50 kr, hvilket jeg synes er en fantastisk pris! Der er så mange steder i KBH, som er helt skudt i vejret ift. priser. Du får virkelig fantastisk mad til små priser hernede, og jeg er vild med det.

Nordisk falafel er mest egnet til take-away. De har kun et par enkelte siddepladser, men jeg synes bestemt ikke det gør noget. Derudover har de også pladser udendørs, som bliver mere aktuelt nu.

Du kan tjekke deres menu ud lige her.

Pris: Ca. 45-130 kr. 
Adresse: Nordre Frihavnsgade 55, 2100 KBH Ø 

Bøf & Ost

Bøf & Ost er placeret på mit absolutte yndlings-torv i København, nemlig Gråbrødre torv. Bare torvet oser af stemning, og allerede der, er mine forventinger sat højt. Heldigvis lever stedet op til mine forventninger, og det er et sted jeg har spist flere gange. Jeg elsker deres ostebræt, og de har virkelig lækre bøffer, samt udskæringer af deres kød. Det ligger selvfølgelig også op til navnet.

Ejerne af Bøf & Ost har flere restauranter i hele Kbh, og en af dem ligger endda lige ved siden af – Peder Oxe. Jeg har været begge steder flere gange, og jeg var meget overrasket over den make-over, Bøf & Ost har fået. De plejer at have helt hvide lokaler, men de har netop malet et par af væggene i rødlige og grønlige farver. Det giver en helt anden stemning, og det ser så godt ud! Det har gjort lokalerne mere varme og hyggelige, og jeg synes det giver meget mere mening, ift. den brassie-stemning, de gerne vil have.

Siden deres åbning i 1972, har der været fokus på årstidens cyklus af råvarer. Det er bestemt også noget jeg lagde mærke til, da jeg besøgte stedet i sidste uge. Nogle ting er faste på menuen, men den skifter også efter sæson – det er noget alle restauranter burde gøre.

I sidste uge valgte min tante og jeg en rørt tatar med fritter, lidt grønt til, samt en skindstegt sandart. Derefter delte vi de forskellige retter, så vi kunne smage lidt af det hele. Alle retterne smagte fantastisk, men sandarten var helt sikkert min favorit. Den var med brunet smør, kapers, rosenkål, små ristede kartofler og urter vent i vinaigrette. Rosenkål er virkelig undervurderet, og det smager helt fantastisk, hvis man kan finde ud af at tilberede det ordentligt.

Hos Bøf & Ost passer alle ind, og du kan også komme forbi til aftensmad. Maden er fantastisk, der er en varm og hyggelig stemning, og de har gode priser. Jeg kan kun anbefale at du taget et smut forbi deres lækre restaurant. Det gælder både hvis du er til en snack, et ostebræt, eller måske en fisk/en god bøf. Jeg kan kun anbefale det hele!

Du kan tjekke hele deres menu ud her.

Pris: 80-165 kr., ekskl. drikkevarer
Adresse: Gråbrødretorv 13, 1154 KBH K

Fiskerikajen

Så kommer vi til et lidt anderledes punkt på listen, nemlig en fiskehandler. Fiskerikajen ligger inde ved Torvehallerne, og er mit favoritsted at købe fisk. De er altid mega søde nede i butikken, og gør meget ud af at hjælpe dig, til lige præcis den fisk du har brug for. Derudover har de virkelig lækre retter at tilbyde – både til frokost/aften/take away.

Jeg har både fået en lunch box, muslinger, fish & chips, samt forskelligt pålæg hos Fiskerikajen. Jeg har efterhånden både spist og handlet her en del gange, og jeg er vild med det. Personligt kan jeg rigtig godt lide at gå i fiskehandleren, især hvis de har rimelige priser, som de har her. Der er bare noget over, at gå i en fiskehandler, og få helt friske varer med hjem. Det er virkelig lækkert synes jeg.

Da jeg var forbi til frokost, valgte mine veninder og jeg lidt forskelligt. Vi tog en lunch box med forskellige salater, lidt brød, fish & chips, samt en portion muslinger. Priserne her går fra 95-150kr., som virkelig er en god pris. Jeg synes

En lille bonusinfo, til jer som også går op i miljøet. Fiskerikajen arbejder direkte sammen med fiskerne, for at sikre sig at de får fisk/skaldyr, der er fanget med en skånsom metode. Det vil sige, at der bruges redskaber, som ikke har nogen bundpåvirkning, der ødelægger fiskens levevilkår. Det er personligt noget jeg selv går op i – at kører en miljøvenlig kost, og støtte der hvor man kan.

Fiskerikajen får en kæmpe anbefaling herfra, og jeg glæder mig så meget til at man kan sidde udenfor, og nyde deres lækre mad. Selvfølgelig med et glas rosé i min hånd. Jeg satser på en lækker sommer, med mere mad fra Fiskerikajen!

Udover Torvehallerne, holder de også til i Rungsted Havn. Det kan du læse meget mere om lige her.

Pris: ca. 50-150 kr., ekskl. drikkevarer 
Adresse: Torvehallerne, Israels Plads 18, Stade H9G9, 1362 KBH K

Gran Torino

Jeg besøgte Gran Torino sammen med 2 veninder, og det var en utrolig smagfuld og lækker oplevelse!
Stedet ligger lige ud til søerne, og er derfor super centralt. Vi var der til frokost en dag, hvor solen heldigvis var ude.

Vi valgte 3 forskellige pizzaer, så vi kunne smage lidt forskelligt:
“N?duja: tomat, provolone med n?duja (spicy & cremet pølse, ?Roger nelson?: hvid pizza med mozzarella, kartoffel, gedeost & rosmarin, og ?Bresaola?: hvid pizza, mozzarella, bresaola, trøffelpesto og parmesan.

Min favorit her var helt sikkert den sidstnævnte med trøffelpesto. Den var SÅ lækker, og med en tilpas mængde af det hele! Jeg er generelt bare rigtig glad for smagen af trøffel, og ingredienserne passede utrolig godt sammen.

Alle pizzaer var utrolig gode, med en sprød skorpe og ekstremt smagfulde. Kartoffelpizzaen var lige som den skulle være, med tynde kartoffelskiver, rosmarin, og lækker ost. Desuden var jeg rigtig overrasket over den pizza med den spicy pølse. Jeg er slet ikke til stærk mad, men denne pizza var ekstremt velsmagende, og stærk på den ?gode? måde ? hvis i forstår hvad jeg mener? Ingredienserne passede super godt sammen, så man kunne smage alt, selvom den var lidt stærk.

Noget af det bedste her var også, at de havde dips til skorpene. Vi valgte en hvidløgsdip, samt en med pistacie, og alt blev spist op!

Eftersom vi var der en fredag til frokost, kostede alle pizzaerne 85 kr. En helt rimelig pris, for noget der var så lækkert!
Jeg glæder mig til mit næste besøg ? og prøv lige at se den sommerstemning på billedet. Kan vi så skrue frem til sommeren, så vi kan få mere af det her!

Pris pr. person: Fra 85-145 kr. (Alle pizzaer koster 85 kr til frokost fre-søn). Frokost åbner fra maj
Adresse
: Sortedam Dossering 5, 2200 KBH N

Restaurant Kronborg

Restaurant Kronborg er en smuk kælderrestaurant, som virkelig giver dig et indblik i hvad smørrebrød er. Kronborg kører den oldschool version, men med et moderne tvist, og jeg var vild med det hele vejen. Jeg besøgte dette sted i sommers, men jeg synes alligevel det skulle med på denne liste igen.

De følger med tiden, og også årstiden ? da de altid har friske råvarer. Jeg talte selv med ejeren Walther, som gav os et rigtig godt indblik i både maden, stedet, og hans forhold til smørrebrød.
Personligt elsker jeg, at få fortalt ting som disse, da det giver et mere personligt forhold til et spisested. Derudover går jeg jo utrolig op i maden, samt dens kvalitet ? og det gjorde Walther bestemt også, hvilket også smittede af på Restaurant Kronborg.

Vi 4 stykker smørrebrød, hvor vi kunne smage lidt af hinandens. Her valgte vi karrysild, sild med ramsløgscreme, pandestegt rødspætte, samt en tatar med tilbehør. Du kan se hele deres menu her.

Min personlige favorit var nok rødspætten. Den var lækker, sprød, og så med det syrlige fra citronen og ?dildnaisen?. Mums! Derudover så var jeg glad for, at man selv kunne tilføje hvad man ville, på sin tatar (som i også kan se på billedet nedenfor).

Alt vi fik smagte utroligt lækkert, og de skal have rigtig stor ros for deres rugbrød også! Det var lækre, tykke, og smagfulde stykker, som kun hævede smørrebrødet endnu mere. Kronborg var en af de få steder jeg var, hvor man selv kunne lave sine madder. Det er noget særligt, og kun positivt efter min mening.
Nogle kan lide mindre mayonnaise, end den næste, og derfor synes jeg det er rigtig rart, at man både kan dele maden, men også selv bestemme sin mængde.

Med hensyn til prisen for denne lækre frokost, er der ikke noget at klage over der heller. Prisen var så rimeligt, og jeg var faktisk overrasket, at det ikke var dyrere ? især med den kvalitet af maden.

Kronborg ligger også midt inde i byen, og derfor gør det mig ekstra glad, at man stadig kan finde fornuftige spisesteder, til gode penge.

Pris: 69-109 pr. stykke smørrebrød, ekskl. drikkevarer 
Adresse
: Brolæggerstræde 12, 1211 København K

Noho

Jeg har flere gange været på Noho – men det har altid været i forbindelse med en masse drinks. Nu fik jeg endelig besøgt stedet om dagen, og jeg var meget positiv omkring deres nye menu. De har netop fået nye retter på kortet i denne måned, og jeg var vildt med det.

Noho ligger i Kødbyen, hvilket er et sted jeg besøger alt for lidt. Selve restauranten bærer præg af, at det er et sted, der har åbent til langt ud på natten. Der er alt fra en diskolampe i loftet, til lyserød indretning og 1000 blomster i loftet. Jeg er ret vild med blandingen, og synes de kombinerer det rigtig godt. Det bliver ikke for fest-agtigt om formiddagen, og omvendt. Det synes jeg de har løst rigtig godt, og jeg synes der var super hyggeligt, da jeg var forbi til frokost.

Noho har valgt at have et heldagskort, hvor man kan vælge en masse små retter, som både fungerer til morgen/frokost. Jeg er ret vild med sådan et heldagskort, og at man kan spise morgenmad hele dagen, hvis det er det man vil.
Vi valgte 5 & 7 retter, og delte så derefter det hele. Det var rigeligt, og vi gik begge to mætte derfra.

I forhold til maden synes jeg det hele var rigtigt lækker, men der var noget jeg var mere vild med, end noget andet. Det var blandt andet den grillede tun, sliders, osten, chiagrøden, brownien og pannacottaen. Så nærmest det hele faktisk! Det andet var også mega lækkert, men det her sagde mig bare meget mere.

Jeg synes Noho er et sted der formår både at indbyde til hygge og fest, på forskellige tidspunkter af døgnet. Jeg synes virkelig de har flettet det godt sammen. Derudover har de lækker mad, en god pris, god beliggenhed og fede lokaler. Kan helt sikkert anbefale en frokost her – især hvis i elsker delemad.

Pris: 79-149 kr for 3-7 retter ekskl. drikkevarer. Tjek deres menu ud lige her
Adresse: Flæsketorver 28, 1711 KBH V

Din Nye Ven

Din Nye Ven ligger i indre by, og er til meget budgetvenlige priser. De har virkelig hyggelige lokaler, og oser af cafestemning. Her kan du få et stykke smørrebrød fra 54 kr., og hvis du vælger to (uanset hvilke), koster det sølle 105 kr.
Jeg er virkelig fan af prisen, og det var virkelig lækre og enkle variationer de kørte med. Hvis man er sulten, ville jeg anbefale 2 stk. pr. person. De kommer rigeligt med topping på, så du skal ikke være bange for, at gå sulten derfra.

Jeg har lagt mærke til, at dette sted tiltrækker rigtig mange studerende, og der er også mange som sidder og arbejder her. Det ligger også meget centralt, og de har en rigtig hyggelig atmosfære. Jeg har også selv haft kontortid hernede, og jeg nyder virkelig, at sidde at arbejde her.

Vi valgte en fuld plade, som de kalder den, med 6 x smørrebrød til 300kr. Der var rigeligt mad, og vi kunne faktisk ikke engang spise op – men så fik vi smagt alle madderne. Du kan tjekke deres menukort ud lige her.
De har meget klassiske madder med æggesalat, avokado, kartoffel, hønsesalat, røget makrel og frikadelle. Mine favoritter var helt sikkert hønsesalaten, samt den røgede makrel. Alle madder smagte lækkert, men de havde lige det ekstra. Hønsesalaten var rigtig lækker, ikke for mayo-agtigt, og havde tilpas sprødt på toppen. Den røgede makrel var så smagfuld med kombinationen af en fed fisk, syrlig rygeost og æbler + grønt som topping. Mums det var godt.

Udover at Din nye ven er et lækkert spisested, så holder de også små arrangementer. Det er alt fra små koncerter, oplæsninger, vinsmagninger, receptioner, dj-aftener, udgivelsesfester, kunstudstillinger, spiseklubber, foredrag m.m. Du kan finde dem på Facebook/Instagram, for at holde øje med deres events.

Pris: 54-134 kr., ekskl. drikkevarer
Adresse: Skt. Peders Stræde 34 A, 1453 Kbh. K 

Læs også

2 Kommentarer

 • Svar
  Camille Majas frokostguide til København – Restaurant Kronborg
  21. april 2018 at 18:44

  […] ”Jeg synes, mange frokoststeder i København er blevet populære, fordi de har flot mad. Her er det altså smagen der gælder om, og disse spisesteder har både smagen og udseendet med sig,” skriver den populære livsstils- og madblogger Camille Maja i sin FROKOSTGUIDE TIL KØBENHAVN på bloggen CamilleMaja.dk Vi er glade og stolte over at være med i guiden sammen med blandre gourmeternes yndling Fiskerikajen i Torvehallerne og klassikeren Bøf & Ost på Gråbrødretorv. Camille Maja skriver blandt andet om os: ”Restaurant Kronborg er en smuk kælderrestaurant, som virkelig giver dig et indblik i hvad smørrebrød er. Kronborg kører den oldschool version, men med et moderne tvist, og jeg var vild med det hele vejen.” Hun fortæller levende og indgående om sit besøg på sine yndlingsrestauranter i København og har taget flotte billeder fra de forskellige steder. Vi takker Camille Maja for besøget og opfordrer dig gerne til at læse hele guiden til på CamilleMaja.dk. […]

 • Svar
  Camille Maja’s Guide to Lunch Restaurants in Copenhagen – Restaurant Kronborg
  21. april 2018 at 18:52

  […] of the lunch options. We thank Camille Maja for her visit and happily recommend that you read the entire guide at CamilleMaja.dk (sorry, in Danish […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.