Spinatvafler – Et nemt og sundt måltid

Spinatvafler er efterhånden noget de fleste har prøvet at lave – undtagen mig. Jeg har fået et nyt vaffeljern, og i denne anledning, skulle jeg altså prøve en lave mine egne vafler. Opskriften er lige til, og kræver ikke mange ingredienser. Vaflerne passer godt til både madpakken, til frokosten derhjemme, eller til en nem aftensmad. Fyldet er helt op til dig selv, men jeg giver her et par idéer. God fornøjelse.

Det er som om jeg missede den “vaffelbølge”, som har kørt over noget tid. Men jeg tænker, at det aldrig er for sent til en sund og nem opskrift, så nu får i altså også nogle spinatvafler fra mig.
Jeg har selv spist disse vafler over et par dage, og blev fint mæt af 1 vaffel. Men det kommer altså også an på hvilket fyld du kommer ovenpå. Jeg ville anbefale 1-2 vafler pr. person, hvis du følger denne opskrift.

Spinatvaflerne ville også passe helt perfekt til en god hummus. Hvis du mangler inspiration til dette, så har jeg både en opskrift på græskar, rødbede og en almindelig hummus.

Jeg håber i kan lide dem – og vaflerne er forresten lavet på et vaffeljern til belgiske vafler. Hvis i er interesseret i et vaffeljern selv, så kan jeg klart anbefale dette. Her kan du skifte pladerne ud, og jeg har netop selv købt det. Hvis du køber det igennem linket, så støtter du også bloggen. 

 

Spinatvafler

5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Hovedret
Antal 5 vafler

Ingredienser
  

Spinatvafler

 • 2 store håndfulde spinat
 • 2 dl. hvedemel
 • 1 spsk. citronsaft
 • 3 stk. æg
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 dl. mælk
 • 1 tsk. salt
 • 1 knivspids peber

Idéer til fyld

 • Røget laks
 • Avokado
 • Agurk eller andet sprødt
 • Hytteost
 • Feta
 • Dild eller andre krydderurter
 • Citronsaft
 • Hummus
 • Tomater
 • Syltede løg
 • Rødløg
 • Kylling
 • Æbletern

Sådan gør du
 

 • Start med at skyl din spinat, hvor du derefter tilføjer de resterende ingredienser i en blender
 • Blend det hele til en samlet masse 
 • Mens dejen samler sig lidt, kan du forberede dit fyld. Jeg lavede en god blanding af laks, hytteost, friske grøntsager og krydderurter
 • Når du er klart med dit fyld, varmer du dit vaffeljern op og kommer lidt fedtstof på
 • Kom din dej på vaffejernet, så det lige dækker. Luk til og giv dem et par minutter
 • Server med ønsker fyld

Læs også

6 Kommentarer

 • Svar
  Anne
  19. februar 2019 at 14:37

  5 stars
  Hej Camille Maja 🙂
  Bliver de sprøde på samme måde som en “rigtig” vaffel?

  • Svar
   Camille Maja
   19. februar 2019 at 17:09

   Hej Anne, tak for din kommentar. Mine var lidt sprøde i kanterne men ikke meget. Hvis du tilføjer lidt smør i dejen, så tror jeg de bliver sprødere. Jeg syntes dog ikke de behøvede at være sprøde, når det netop var salte vafler. Så det bare om at komme en masse sprødt ovenpå som topping! 🙂 KH C.

 • Svar
  Elin
  19. februar 2019 at 15:38

  Ser super lækkert ud! Kan opskriften også bruges til pandekager? 🙂

  • Svar
   Camille Maja
   19. februar 2019 at 17:08

   Hej Elin, Mange tak 🙂 Jeg ved dejen kan bruges til et vaffeljern til tyndere vafler. Og med de ingredienser der er, så kan det sikkert også bruges som pandekager. Så længe du har blendet massen, så tænker jeg det går! 🙂

 • Svar
  Karrine Abel
  27. februar 2019 at 8:35

  Hej Camille Maja,
  Tøj de ser lækre ud. Kan vaflerne fryses? 🙂

  • Svar
   Camille Maja
   27. februar 2019 at 9:20

   Hej Karrine, Mange tak! Det kan de sagtens! 🙂
   KH C

Skriv et svar

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.