Tærte med karamelliserede løg

I sidste uge lavede jeg denne tærte med karamelliserede løg og den var et hit! Den smager af utrolig meget og er desuden nem at lave. Tærten fungerer godt til hverdag, men også til weekenden, til tapasbordet, eller hvad I ellers lyster. Ja faktisk det hele. Jeg nød selv et stykke dagen efter til frokost, og det blev den ikke dårligere af. Få opskriften herunder.

Puha. Så I nyhederne her til aften? Det er jo noget helt andet end tærtesnak, men det er en underlig verden der møder os, når vi er forbi sommeren. Jeg ved slet ikke endnu hvad det betyder for min lille virksomhed, og heller ikke min fremtid som nyuddannet til juli. Jeg forsøger at tage det som det kommer, så jeg undgår for meget dårligt humør. Men det er da noget jeg tænker på.
Jeg håber I sidder derude og har det okay trods alt! Det er en hård omgang, og jeg også ved mange af jer sidder derude, og føler jer alene. Det forstår jeg godt, og forhåbentlig er vi snart ude på den anden side. Ekstra kram til jer.

MEN jeg kan se at I bruger meget mere tid i køkkenet, og der kan en blog som min jo bruges! Jeg kan i hvert fald se, at trafikken stiger og stiger herinde, og det gør mig da glad. Det er dejligt at se at I kan bruge mine opskrifter, og jeg håber I også kan bruge denne.

Hjemmelavet tærte

En tærte med karamelliserede løg smager skønt! Tærten har en god og fyldig bund, og de karamelliserede løg kan altså noget. De smage dejligt sødt, og så med en saltet æggeblanding og lidt revet parmesan, så bliver det ikke bedre. Jeg har efterhånden delt rigtig mange tærte herinde, og denne er kommet højt op på listen. Jeg tror dog at den evige favorit må være min spinattærte, men de andre er nu også gode.

Hvis I er ligeså vilde med tærter som jeg, så finder I mange flere lige her

Personligt elsker jeg en god tærte fordi det er nemt, og fordi det er en rigtig god måde at få spist ud af køleskabet. Det er ofte jeg laver tærte, når jeg har lidt kedeligt grønt på lager. Det er så lækkert og så undgår jeg for meget madspild. Men nu til opskriften. Tærten er nem og jeg er sikker på at I alle kan lave den. Den kræver ikke det store, og så smager den som sagt skønt! Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

Tærte med karamelliserede løg

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Tærtedejen

 • 100 g hvedemel
 • 50 grov hvede ( eller spelt/grahamsmel)
 • 60 g blødt smør
 • 3 spsk. olie
 • 6 spsk. vand
 • 1 tsk. salt
 • 2 spsk. sesamfrø (kan undlades)

Tærtefyld

 • 4 løg
 • 2 spsk. olivenolie
 • 2 tsk. honning
 • 2 spsk. balsamico

Æggemassen

 • 4 æg
 • 4 spsk. creme fraiche
 • Saften fra 1/2 citron
 • 1 håndfuld revet parmesan
 • 2 håndfulde frisk spinat, dampet
 • 1 tsk. salt og lidt peber
 • Evt. 2 spsk. finthakket timian

Sådan gør du
 

 • Start med at tænd ovnen på 200 grader, varmluft, og tag alle ingredienserne frem
 • Bland ingredienserne til din tærtedej. Hvis du bruger køligt blødt smør, kan du godt rulle den ud med det samme og komme den i et fad. Hvis ikke, kommer du den på køl i 20 minutter. Derefter rulles dejen ud i en cirkel, så den passer i din tærteform. Tærtedejen skal forbages i ca. 10 minutter, når ovnen er varm. Tag derefter tærten ud
 • Skær dine rødløg i kvarte og vend dem i olie, balsamico, honning og lidt salt & peber. Giv dem 20 minutter midt i ovnen, så de bliver lækre karamelliserede!
 • Mens du venter kan du blande din æggemasse. Her dampede jeg lidt spinat på en tør pande, og tilføjede til æggemassen for lidt ekstra grønt. Stil derefter til side
 • Nu er det tid til at samle tærten. Start med at kom æggemassen i, hvor du derefter tilføjer dine løg. Det ser så fint ud, når man kan se løgene tydeligt. Giv tærten ca. 30 minutter i ovnen og server varm. Velbekomme

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  Opskrift Vurdering
  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.