Jordskokkesuppe

IMG_6138

Januar er sådan en lang og kold måned, og suppe er altså helt perfekt, til sådan et blæsende og koldt vejr. Jeg havde aldrig selv prøvet at lavet en suppe med jordskokker – resultatet blev fantastisk.

Suppe er en utrolig nem ret og du kan stort set smide det meste i gryden, hvor det stadig smager lækkert. Jeg laver oftest suppe, hvis jeg har en masse grønt som skal bruges. Derudover er det super økonomisk. Jeg bor selv alene, og derfor er en stor portion altså guld værd, når man ikke gider at lave mad, i en travl hverdag og i en kombination af disse.

Igår lavede jeg denne jordskokkesuppe, og jeg var helt vild med den søde og runde smag. Jordskokker kan godt blive lidt for sødt og nøddeagtigt, men med de rette ingredienser, så bliver det super lækkert.

Hvis du endnu ikke har prøvet at eksperimentere med jordskokker, så kan jeg kun anbefale det! Der er mange og nemme tilberedningsmuligheder, ligesom med kartoflen. De kan spises rå og ved tilberedning, bliver de helt bløde og får en lækker jordagtig smag. Du kan bare helvede ud af dem i et par timer, og derefter steges sprøde på panden – så lover jeg dig en helt fantastisk smag!


Sundhedsinfo: Jordskokker indeholder de mange vitaminer og mineraler. Derudover er de  også kendt for at sætte gang i de gavnlige bakterier i tarmen og altså lette fordøjelsen, hvilket kan være rigtig godt ved retter med meget kød.
 
 Jeg ville snildt sige, at 8 personer kunne spise med til denne portion. Sikkert også 10, hvis du laver lidt brød til som tilbehør.

Opskrift

 • 1 kg jordskokker
 • 1 kg kartofler
 • 3 porrer
 • 1 rødløg
 • Saft fra 1 citron
 • 2 l grøntsagsbouillon (4 brikker med 2 liter kogt vand)
 • 1 tsk timian – du kan også bruge friske urter
 • Krydres med salt og peber

Valgfrit tilbehør:

 • Græskarkerner
 • Bacon
 • Creme fraiche
 • Rugbrødscroutoner
 • Brød
 • Frisk timian

Fremgangsmåde

 • Skrub jordskokker og kartofler, og skær dem i grove stykker
 • Snit dit rødløg groft
 • Rens porrer og hak dem groft
 • Når du har hakket dine porrer og løg, skal de steges i et par minutter med olie
 • Tilsæt dine kartofler og jordskokker
 • Når det hele er blevet varmt tilsætter du citronsaften
 • Kog dit vand og opløs bouillon heri
 • Tilsæt alt dit bouillonvand og lad suppen stå og koge i ca. 35-40 minutter under låg
 • Blend suppen og smag den til med salt og peber
 • Velbekomme!

Læs også

Ingen kommentarer

  Skriv et svar

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.