Go Back

Pasta med cremet sovs af søde kartofler

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Hovedret
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 200-250 g frisk pasta
  • 300 g sød kartoffel
  • 1 stort rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g brune svampe
  • 1/2 citron
  • 1 dl pastavand
  • Salt, peber & revet muskatnød (kan undlades)
  • Frisk timian og revet parmesan på toppen

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde din ovn på 200 grader, varmeluft, og skræl derefter de søde kartofler
  • Skær rødløg & sød kartoffel i mundrette stykker, og placer på en beklædt bageplade. Tilføj hele hvidløg, olie, salt, peber, revet muskatnød og vend sammen. Giv ca. 20 minutter midt i ovnen, når ovnen er varm
  • Mens du venter, kan du rense dine svampe. Skær dem i kvarte, og steg dem gyldne på en pande med fedtstof, salt og peber. Stil derefter til side
  • Sæt vand over med en spsk. salt, og kog din pasta efter anvisning. Jeg plejer at koge min friske pasta al dente i ca. 3-4 minutter, når vandet koger. Husk at time pastaen, med dine grøntsager i ovnen OG gem 1 dl. af pastavandet
  • Efter 20 minutter blender du din grøntsagsblanding sammen med saften fra 1/2 citron. Tilføj evt. et par spsk. mælk/vand, hvis du mangler lidt væske. Den skal blive til en ensartet masse
  • Tag en stor pande og rør pasta, sovs, svampe og pastavand sammen
  • Smag til med salt, peber, revet muskat & ekstra citronsaft. Server med revet parmesan og friske urter på toppen - dertil fungerer en god olivenolie også eminent som topping!